20.04.2024
112 Свят

Най-малко четирима ранени при взрив на стара авиобомба близо до главната гара на Мюнхен

Стара авиационна бомба от Втората световна война е избухнала до моста „Доннерсбергбрюке“ в близост до главната железопътна гара на германския град Мюнхен, съобщава местната полиция, цитирана от световни медии.

Най-малко четирима души са ранени. По първоначална информация трима души са с леки наранявания, а един човек е пострадал по-тежко, предава bTV.

Взривът е станал по време на строителни дейности. При сондаж за прокопаването на тунел машината е ударила 250-килограмовата бомба, съобщават от полицията в Мюнхен.

Заради експлозията е спряно движението на влаковете от главната гара на Мюнхен – една от най- натоварените в страната, съобщи операторът „Дойче бан“. Засега не е ясно кога жп трафикът ще бъде подновен.
Стълб от дим се издигаше от мястото на взрива в близост до жп спирка „Донерсбергербрюке“, която е разположена на малко повече от километър от главната жп гара на Мюнхен. Районът на експлозията е отцепен от полицията и се води разследване. Баварският вътрешен министър Йоахим Херман посети мястото на взрива и пожела на ранените бързо възстановяване.

Повече от 2000 тона неексплодирали бомби и боеприпаси биват откривани в Германия всяка година, дори след като изминаха вече 76 години след края на Втората световна война, и често при извършване на строителни работи.

Те обикновено са обезвреждани или детонирани с контролиран взрив – процес, който налага масова евакуация като предпазна мярка.

Снимка: Ройтерс

Related posts

Междусистемната връзка Гърция-България започва тестови доставки на газ

56 лица са задържани в спецакцията срещу наркотиците

admin

Потрошени автомобили в Благоевград и Гоце Делчев

Дани Тренчева

Задържания снощи бизнесмен Велико Желев все още е без повдигнато обвинение

admin

Мъж, въоръжен с мачете, уби свещеник в Испания

admin

Русия: Чуждите държави искат да ни принудят да обявим изкуствен фалит

Дани Тренчева

Leave a Comment