03.10.2023
България Политика

Назначиха нови областни управители на София, Русе, Враца, Кюстендил, Плевен и Разград

Правителството прие решение, с което се назначават нови областни управители на областите Враца, Кюстендил, Плевен, Разград, Русе и София. Със същото решение се освобождават заемащите досега съответните длъжности.

Иван Кючуков е новият областен управител на област София. Кючуков е машинен инженер с дългогодишен опит в частния сектор в сферата на автосервизното и следпродажбеното обслужване.

Стефан Стефанов е назначен за областен управител на област Враца. Стефанов е юрист с дългогодишен опит като адвокат по граждански, наказателни и административни дела, освен това е работил в системата на училищното образование и в Съвета за електронни медии.

За областен управител на област Кюстендил е назначена Катя Димитрова. Тя е юрист с дългогодишен опит като адвокат.

Иван Янчев е назначен за областен управител на област Плевен. Янчев е юрист и магистър по специалност „Транспортен мениджмънт“, с опит в областта на правото, транспорта и логистиката, работил е в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – София, в областната администрация на Софийска област и в частния сектор.

Деян Димитров е назначен за областен управител на област Разград. Димитров е юрист, доктор по „Право“, с опит в областта на морското право, в преподавателската и научно-изследователската дейност, работил е в Изпълнителна агенция „Морска администрация“ и в частния сектор, от 2020 г. е адвокат.

За областен управител на област Русе е назначен Анатоли Станев. Той е юрист с дългогодишен опит като адвокат в областта на гражданското, административното, търговското и корпоративното право, в периода 2007 – 2011 г. е общински съветник в Общинския съвет – Русе, а от 2020 г. е директор на РИОСВ – Русе.

Източник: NOVA

Related posts

580 случая на КОВИД-19 у нас пред последното денонощие

admin

18 българчета в първите топ 3 позиции на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics 2022

Почина 6-годишното дете, пребито с метална тръба от дядо си

Дани Тренчева

Депутатите приеха държавата да поеме оперативния контрол над нефтената рафинерия в Бургас

admin

Трима депутати на „Продължаваме промяната“ Благоевград влизат в 47-ото Народно събрание

Дани Тренчева

Гласовете от Турция са 10 към 1 в полза на Герджиков

Дани Тренчева

Leave a Comment