19.08.2022
България Политика

Назначени са трима още заместник-министри

Ивайло Яйджиев е назначен за заместник-министър на финансите. Яйджиев притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Глобално управление и дипломация“, придобита в Оксфордския университет, Великобритания. От 2018 г. досега е участвал в различни работни групи към Европейската комисия, а именно – Работна група по преговори с Обединеното кралство по чл. 50 от Договора за Европейския съюз, Работна група за отношенията с Обединеното кралство и Работна група за възстановяване и устойчивост. Бил е също така съветник на министъра на външните работи през 2017 г., а през 2014 г. е бил съветник на служебния министър на отбраната, както и анализатор по външна и европейска политика към звено за стратегически политики, анализи и прогнози в администрацията на президента на Република България.

Стоян Новаков е назначен за заместник-министър на транспорта и съобщенията. По образование Новаков е юрист, специализирал е морско право. Притежава близо 20-годишен управленски опит, като професионалната му кариера преминава в частния сектор, в сферата на транспорта и логистиката.

На длъжността заместник-министър на външните работи е назначена Велислава Петрова. Завършила е Университета Кеймбридж, Великобритания. Специалист е в сферата на устойчивото развитие и глобалното здраве с опит в международни организации и държави от Глобалния Юг. През последните две години работи в Женева, като от август 2020 г. до юни 2021 година е експерт по оценка на риска от бедствия към Групата на Световната банка.

Източник: Правителствена информационна служба

Related posts

И Асен Василев бил с офшорна фирма, но преди да стане министър

Дани Тренчева

Сачева: Народът не иска да изчегърта ГЕРБ

Дани Тренчева

Кирил Петков: Това са едни страхливци

admin

България е платила близо 13 млн. лв. по загубени дела в Страсбург за десетилетие

Дани Тренчева

Новозаразените с коронавирус у нас са 3327

Дани Тренчева

Кирил Добрев: Дойде и моят ред да бъда изключен от БСП

Дани Тренчева

Leave a Comment