27.06.2022
112 Пулсът на Югозапада

Мъж от Дупница почина, след като чака 5 часа пред Спешното

Мъж от Дупница е починал, след като часове наред е чакал да му бъде оказана медицинска помощ, съобщва Nova.

Неговите близки твърдят, че са чакали пет часа в Спешния медицински център, преди човекът да бъде приет за лечение, въпреки че е бил изпаднал в тежко състояние.

Малко след като в крайна сметка е бил настанен в едно от отделенията, той е издъхнал.

„5 часа стояхме в спешния център. Преди това отидохме в частната болница в града. Казаха ни, че няма места. Върнахме се в спешното. Молихме се да бъде приет в държавната болница. Казаха ни, че единственото място е в интензивния сектор на COVID отделението и че, ако подпишем, че не носят отговорност, ще го приемат. Тестът му за коронавирус обаче беше отрицателен. Сестрите се държаха много грубо. Здравната система у нас ни убива бавно и сигурно“, разказва пред Nova една от близките на починалия възрастен мъж.

От държавната болница обясняват, че в кардиологичното отделение за хора с отрицателен тест за коронавирус не е имало налични места.

Междувременно от частната болница коментират, че мъжът е трябвало да бъде настанен в държавното лечебно заведение, тъй като ден преди това е бил изписан от там.

Снимка: БГНЕС

Related posts

Земетресение в Гърция

Дани Тренчева

Слънчевите деца от Дневния център в град Симитли изработиха Валентинки и картички по случай Св. Валентин

Дани Тренчева

Бомбардировки над Житомир, поразени са две болници

Дани Тренчева

„Падна“ дълга за почти 18 милиона лева за парка в Благоевград

admin

В Симитли бе създаден специален кът, посветен на 24 май

Училищата в област Благоевград преминават на онлайн обучение от понеделник, въвежда се и вечерен час за лицата под 18-годишна възраст

Дани Тренчева

Leave a Comment