23.04.2024
112 Пулсът на Югозапада

Мъж от Дупница почина, след като чака 5 часа пред Спешното

Мъж от Дупница е починал, след като часове наред е чакал да му бъде оказана медицинска помощ, съобщва Nova.

Неговите близки твърдят, че са чакали пет часа в Спешния медицински център, преди човекът да бъде приет за лечение, въпреки че е бил изпаднал в тежко състояние.

Малко след като в крайна сметка е бил настанен в едно от отделенията, той е издъхнал.

„5 часа стояхме в спешния център. Преди това отидохме в частната болница в града. Казаха ни, че няма места. Върнахме се в спешното. Молихме се да бъде приет в държавната болница. Казаха ни, че единственото място е в интензивния сектор на COVID отделението и че, ако подпишем, че не носят отговорност, ще го приемат. Тестът му за коронавирус обаче беше отрицателен. Сестрите се държаха много грубо. Здравната система у нас ни убива бавно и сигурно“, разказва пред Nova една от близките на починалия възрастен мъж.

От държавната болница обясняват, че в кардиологичното отделение за хора с отрицателен тест за коронавирус не е имало налични места.

Междувременно от частната болница коментират, че мъжът е трябвало да бъде настанен в държавното лечебно заведение, тъй като ден преди това е бил изписан от там.

Снимка: БГНЕС

Related posts

Димитър Грозданов, Александър Тасев и Жулиан Георгиев ще представят Община Симитли в 4-ия кръг на Балканския шампионат в Глобаре

Община Сандански изгради детска площадка в двора на МБАЛ „Югозападна болница“

admin

Учениците от 5 клас на Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ пожелаха весели празници на всички чрез инициативата „Направи това“

Дани Тренчева

Млад шофьор загина на място след удар в стълб

admin

Симитли празнува: Хиляди пяха и танцуваха до късно на празничния площад

admin

Жители на Добринище блокираха пътя в посока Гоце Делчев

admin

Leave a Comment