17.06.2024
Covid-19 България

Мутафчийски: Все повече пациенти признават,че са с фалшив сертификат, когато се влошат

Над 90% от пациентите с COVID-19 във ВМА са неваксинирани, каза проф. Венцислав Мутафчийски пред националната телевизия. Той допълни, че все по-често се случва пациент да си признае, че си е извадил фалшив сертификат, когато състоянието му се влоши. Бившият шеф на Националния оперативен щаб за борбата с коронавируса призова хората с придружаващи заболявания да се ваксинират и да не се вслушват в съветите да не го правят.

Масовата ваксинация на милиарди хора по целия свят е доказателство, че ваксините срещу COVID-19 са безопасни. До 2-3 седмици очаквам да получим достатъчно данни по въпросите, които ни интересуват за варианта „Омикрон“, каза още Мутафчийски.

„Европа няма да остане безучастна към ниските нива на ваксинация у нас. Възможно е да се наложат рестрикции към България или най-малкото да се посъветват гражданите на другите държави да избягват пътуванията до нашата страна“, каза Мутафчийски.

„Разочарован съм от ниските нива на ваксинация у нас“, допълни Мутафчийски.

На въпрос дали е бил канен в политиката, той отговори, че не е допускал подобни разговори и не се интересува от политическа кариера.

Related posts

Прокуратурата образува 252 преписки и 57 досъдебни производства, свързани с нарушения на изборния процес

Дани Тренчева

Испания намалява карантината на заразени с Covid-19 без симптоми

Дани Тренчева

149 години безсмъртие! Васил Левски – Апостола на свободата

Дани Тренчева

Мъж преби украинка и я изхвърли гола и боса на стълбите

admin

МВР иска по-тежки наказания при трафика на нелегални мигранти

admin

Прогноза за времето 18 февруари 2022

Leave a Comment