18.01.2022
Covid-19 България

Мутафчийски: Все повече пациенти признават,че са с фалшив сертификат, когато се влошат

Над 90% от пациентите с COVID-19 във ВМА са неваксинирани, каза проф. Венцислав Мутафчийски пред националната телевизия. Той допълни, че все по-често се случва пациент да си признае, че си е извадил фалшив сертификат, когато състоянието му се влоши. Бившият шеф на Националния оперативен щаб за борбата с коронавируса призова хората с придружаващи заболявания да се ваксинират и да не се вслушват в съветите да не го правят.

Масовата ваксинация на милиарди хора по целия свят е доказателство, че ваксините срещу COVID-19 са безопасни. До 2-3 седмици очаквам да получим достатъчно данни по въпросите, които ни интересуват за варианта „Омикрон“, каза още Мутафчийски.

„Европа няма да остане безучастна към ниските нива на ваксинация у нас. Възможно е да се наложат рестрикции към България или най-малкото да се посъветват гражданите на другите държави да избягват пътуванията до нашата страна“, каза Мутафчийски.

„Разочарован съм от ниските нива на ваксинация у нас“, допълни Мутафчийски.

На въпрос дали е бил канен в политиката, той отговори, че не е допускал подобни разговори и не се интересува от политическа кариера.

Related posts

Дневен хороскоп за 30 декември 2021

Дани Тренчева

Прогноза за времето – 15 декември 2021

Дани Тренчева

20 области в страната са в тъмночервена зона по заболеваемост от COVID-19

Дани Тренчева

МОН получи още 86 000 теста за ученици

Дани Тренчева

БФС спря правата на съдия, арестуван за източването на милиони от АМ „Хемус“

Дани Тренчева

СЕМ осъди посегателство срещу репортери по време на протеста в сряда

Дани Тренчева

Leave a Comment