25.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Мултидисциплинарна академична конференция очертава постиженията на Американския университет в България

Академичната 2021-2022 година отбелязва тридесетгодишнината от основаването на Американския университет в България (АУБ). За да отпразнува юбилея си, на 8-и и 9-и октомври 2021 г. университетът организира Мултидисциплинарна академична конференция. Над 60 възпитаници, настоящи и бивши преподаватели и студенти ще участват в 25 панела по английска литература, история, политика, философия, съвременни езици, европейски изследвания, икономика, бизнес, математика и природни науки.

Панелите на конференцията ще се провеждат онлайн, a пълната програма на Мултидисциплинарната академична конференция на АУБ можете да намерите тук. За такава млада и малка институция приносът, който АУБ има и за световните академични среди, е впечатляващ и основателен повод за гордост. Желаещите да бъдат част от тази тържествена конференция могат да се регистрират до 7-и октомври 2021 г. на този линк.

За изминалите години АУБ успя да се утвърди като един от водещите университети в Югоизточна Европа. Университетът предлага американско образование в стил liberal arts и привлича едни от най-добрите студенти в региона и извън него. От създаването си през 1991 г. АУБ приема за своя мисия да обучава млади визионери, които да променят света към по-добро. Доказателство за успешно реализираните цели са възпитаниците на университета, които не само израстват кариерно, но се превръщат и в носители на положителна промяна в обществото на местно и глобално ниво.

Мултидисциплинарната академична конференция е част от събитията по повод 30-годишнината на АУБ под мотото „Напред и нагоре“ – израз, често използван от един от основателите на АУБ Дими Паница, който отразява най-точно поставените през годините цели. АУБ даде старт на инициативите по случай годишнината още през юни със състезание за жителите на Благоевград. В рамките на честванията университетът организира изложба на Моста на влюбените до НДК в София, представяща 30 ключови момента от историята на университета и историите на 30 успели възпитаници на АУБ. В последвала дискусия част от тях обсъдиха ролята на образованието за успешната кариера. Празничните събития ще продължат до пролетта на 2022 г., когато на 7 април, в НДК ще се проведе конференция, посветена на демократичните ценности, и тържествена Гала-вечеря, която ще бъде кулминацията на тържествата по повод годишнината.

Related posts

Пациент скочи от прозорец на болница в Благоевград и загина на място

admin

Близки и приятели издирват Павлин Йовов

admin

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи св. Литургия в храм „Св. Георги Победоносец“ в село Черниче на 19 декември

Дани Тренчева

Регионална краеведска конференция се провежда днес онлайн в Регионалната библиотека – Благоевград

Дани Тренчева

Общински гардове, работещи и като охранители в заведение, биха свой колега в Благоевград

admin

От днес започва планова профилактика на водопроводната мрежа в община Симитли

admin

Leave a Comment