20.06.2024
Пулсът на Югозапада

МРРБ удължи с 2 години срока за откриване на участък от АМ“Струма“-Благоевград-Крупник

До 2025 г. трябва да завърши цялостното изграждане на участъка от Благоевград до Крупник на АМ „Струма“, а до 2030 г. се планира да се построи и пусне участъкът между Крупник и Кресна от магистралата, както и участъкът между Кюстендил и Дупница от бъдещата магистрала „Рила“.

Това обявиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. От ведомството пуснаха интерактивна карта, на която е отбелязано развитие на транспортната инфраструктура на България и свързаните региони до 2040 година. В нея се съдържа информация за обекти от пътната и железопътна инфраструктура, интермодални терминали, летища, пристанища, вътрешни водни пътища, нови мостове и тунели, които ще се реализират на етапи до края на периода. Картата представя плановете на държавата за проектите, които ще се реализират в районите за планиране на страната, информират от МРРБ.

Картата визуализира проекти от основната и широкообхватна TEN-T мрежи, които са в експлоатация през 2022 година или ще бъдат завършени до 2030 година. Включени са също стратегически важни за България обекти, които се очаква да бъдат пуснати в експлоатация до 2040 година. Завършването на проектите е предвидено на различни етапи в рамките на този срок.

Така на практика се удължава срока за пускане на участъка от Благоевград до Крупник, по план тя трябваше да се открие този месец.

Related posts

За четвърта поредна година в Симитли ще се проведе детски коледен турнир „Симитли къп 2021“

Дани Тренчева

Аутопсията разкри причината за смъртта на кмета на Якоруда Н. Кафелов – изстрел в дясното слепоочие на главата

admin

Продължава подготовката за XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“

Дани Тренчева

Нов социален проект на Община Петрич ще помага на хора с увреждания, на деца и възрастни от малцинствени общности

admin

Окръжна прокуратура-Благоевград предаде на съд земеделски производител за неправомерно получаване на евросубсидии

Дани Тренчева

Соня Крънчова от ОбУ „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново е сред финалистите в литературен конкурс „За свободата или силата на вярата и свободният дух“

Дани Тренчева

Leave a Comment