22.09.2023
България

МП ще предложи получаването на българско гражданство срещу инвестиции да отпадне

Министерство на правосъдието предлага получаването на българско гражданство от чужденци срещу инвестиции да отпадне. Това ще стане с изменение в Закона за българското гражданство, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

До промените се стига след обстоен анализ на реалната ситуация към момента. Той сочи, че лицата, кандидатстващи за придобиване на българско гражданство на това основание, са получили разрешение за постоянно пребиваване поради направени вложения предимно в закупуване на държавни ценни книжа на стойност над един милион лева или са вложили сума над един милион лева в лицензирана кредитна институция.

Към момента на подаване на молбата за придобиване на българско гражданство обаче се оказва, че инвестицията не е налична поради извършена продажба на закупените ценни книжа.

Необходимостта от отмяна на възможностите за придобиване на българско гражданство чрез инвестиции се обуславя от липсата на реални инвестиции в българската икономика, тъй като чрез тях чрез не се откриват работни места, се твърди още в анализа.

Related posts

КНСБ: 1103 лева месечно са нужни на един българин за да живее нормално

Дани Тренчева

Млад шофьор загина на място след удар в стълб

admin

Стрелба срещу българския клуб в Охрид (СНИМКИ)

admin

България се запасява с 11 млн. таблекти калиев йодид

Министър Денков: Ако успеем с тестването, децата вече няма да се налага да учат от вкъщи

Дани Тренчева

Общопрактикуващите лекари нямат право да предписват безплатни медикаменти, както твърди МЗ

Дани Тренчева

Leave a Comment