29.05.2024
България

МП ще предложи получаването на българско гражданство срещу инвестиции да отпадне

Министерство на правосъдието предлага получаването на българско гражданство от чужденци срещу инвестиции да отпадне. Това ще стане с изменение в Закона за българското гражданство, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

До промените се стига след обстоен анализ на реалната ситуация към момента. Той сочи, че лицата, кандидатстващи за придобиване на българско гражданство на това основание, са получили разрешение за постоянно пребиваване поради направени вложения предимно в закупуване на държавни ценни книжа на стойност над един милион лева или са вложили сума над един милион лева в лицензирана кредитна институция.

Към момента на подаване на молбата за придобиване на българско гражданство обаче се оказва, че инвестицията не е налична поради извършена продажба на закупените ценни книжа.

Необходимостта от отмяна на възможностите за придобиване на българско гражданство чрез инвестиции се обуславя от липсата на реални инвестиции в българската икономика, тъй като чрез тях чрез не се откриват работни места, се твърди още в анализа.

Related posts

Радев към ПП: Едноличната премиерска власт приключи

Дани Тренчева

Как над 300 души резервираха една и съща къща за Нова година?

Дани Тренчева

“Продължаваме Промяната” ще даде брифинг

admin

Кампания призовава да се откажем от фойерверките на Нова година

Дани Тренчева

Съдът гледа мерките на обвинените за трагедията край Локорско

admin

Асен Василев: От съвестта на шест човека зависи вотът на недоверие

Leave a Comment