31.01.2023
България

МП ще предложи получаването на българско гражданство срещу инвестиции да отпадне

Министерство на правосъдието предлага получаването на българско гражданство от чужденци срещу инвестиции да отпадне. Това ще стане с изменение в Закона за българското гражданство, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

До промените се стига след обстоен анализ на реалната ситуация към момента. Той сочи, че лицата, кандидатстващи за придобиване на българско гражданство на това основание, са получили разрешение за постоянно пребиваване поради направени вложения предимно в закупуване на държавни ценни книжа на стойност над един милион лева или са вложили сума над един милион лева в лицензирана кредитна институция.

Към момента на подаване на молбата за придобиване на българско гражданство обаче се оказва, че инвестицията не е налична поради извършена продажба на закупените ценни книжа.

Необходимостта от отмяна на възможностите за придобиване на българско гражданство чрез инвестиции се обуславя от липсата на реални инвестиции в българската икономика, тъй като чрез тях чрез не се откриват работни места, се твърди още в анализа.

Related posts

Радан Кънев за ИТН: Чалгата в политиката сте

admin

Соня Момчилова е новият председател на СЕМ

admin

Новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие са 74

admin

ББР с нова програма за 60 млн. в подкрепа на туризма

Дани Тренчева

Антикорупционният фонд със сигнал до европейските прокурори

admin

Тяло на млад мъж е открито край Трекляно

admin

Leave a Comment