18.01.2022
България

МОН пусна свой канал във Viber

В него потребителите ще могат да получат информация относно формите на обучение и тестването на ученици

Министерството на образованието и науката  пуска свой официален канал за комуникация във Viber. В него потребителите ще могат да получават навременна информация за учебния процес, новини около формите за обучение, тестването на ученици и разяснения за образователните политики в страната.

Благодарение на функционалностите, които Viber предлага, министерството смята да използва платформата за по-достъпна комуникация с родители, учители и ученици, като планира и да се допитва до мнението на аудиторията в канала по значими теми относно образованието.

Това не е първата държавна институция, която използва водещата платформа за комуникация в страната за бърза и достоверна информация към крайните потребителите. През март 2020-а година Soft Serve, Министерски съвет и Министерство на здравеопазването лансираха бот във Viber, който цели да информира потребителите на приложението за случаите на COVID в страната и за последни новини и мерки, които се налагат около пандемията. Също така, множество общини лансираха свои канали за комуникация в платформата – сред тях са Столична община, община Варна, Бургас и други, припомня NOVA.

Официалният канал на МОН е достъпен за всички на следния ТУК.

Related posts

Христо Иванов потвърди кои министерства получава ДБ

Дани Тренчева

МС обсъжда еднократните помощи от 300 лв. за семейства заради скъпите горива

Дани Тренчева

Радев: След края на мораториума не трябва да има проблеми

Дани Тренчева

Засилени проверки за износ на дървесина

Дани Тренчева

Здравните власти разработват модел, по който ще решават за нови мерки

Дани Тренчева

Проф. Ива Христова: Пикът на четвъртата ковид вълна предстои

Дани Тренчева

Leave a Comment