25.04.2024
България

МОН пусна свой канал във Viber

В него потребителите ще могат да получат информация относно формите на обучение и тестването на ученици

Министерството на образованието и науката  пуска свой официален канал за комуникация във Viber. В него потребителите ще могат да получават навременна информация за учебния процес, новини около формите за обучение, тестването на ученици и разяснения за образователните политики в страната.

Благодарение на функционалностите, които Viber предлага, министерството смята да използва платформата за по-достъпна комуникация с родители, учители и ученици, като планира и да се допитва до мнението на аудиторията в канала по значими теми относно образованието.

Това не е първата държавна институция, която използва водещата платформа за комуникация в страната за бърза и достоверна информация към крайните потребителите. През март 2020-а година Soft Serve, Министерски съвет и Министерство на здравеопазването лансираха бот във Viber, който цели да информира потребителите на приложението за случаите на COVID в страната и за последни новини и мерки, които се налагат около пандемията. Също така, множество общини лансираха свои канали за комуникация в платформата – сред тях са Столична община, община Варна, Бургас и други, припомня NOVA.

Официалният канал на МОН е достъпен за всички на следния ТУК.

Related posts

Омбудсманът иска от премиера компенсации за битовите клиенти на газ

Дани Тренчева

Давността на отпуска от 2019 г. изтича в края на тази година

Дани Тренчева

Йорданова: Очаквам българските органи да свършат своята работа законосъобразно

40,5% избирателна активност на вота в неделя

Дани Тренчева

Нинова: БСП напуска коалицията, ако МС реши да се изнасят оръжия за Украйна

След скандал и сбиване в Плевенско: Жена е убита, 3 души са ранени

Дани Тренчева

Leave a Comment