02.02.2023
Covid-19 България

МОН: Двойно увеличение на учениците с положителни тестове за седмица

348 са положителните тестове на ученици в началото на тази седмица – това е двойно увеличение в сравнение с изследването на 10 януари, съобщават от министерството на образованието и науката. Най-много заразени този път има при учениците от V до VII клас – 486.

Най-висок е броят на заразените ученици в град София – 470. Следват областите Пловдив – 130 и Благоевград – 123.

Повече от три пъти са се увеличили положителните тестове при учителите.

366 са позитивните проби при изследване на над 27 000 преподаватели. Двойно е увеличението и на заразените непедагогически специалисти.

Чрез преразпределение на наличните тестове са осигурени всички необходими количества за изследването на учениците на 24 януари.

Засега се запазва високият дял на присъствено обучение в училищата въпреки покачването на общата заболяемост в страната, съобщават от Министерството на образованието и науката.

През тази седмица 82% от учениците учат в клас, показват данните от последното изследване за COVID-19 на 17 януари. Това са над 569 100 ученици – около 1% по-малко отколкото миналата седмица.

Намалява броят на учениците, които са в клас, без да бъдат тествани за COVID-19. Такова право имат всички, чиито училища попадат в общини със заболяемост под 250 на 100 000 души.

Същевременно плавно се повишава броят на учениците със зелен сертификат – над 59 600 от тях имат вече валиден документ за преболедуване, ваксинация или наличие на антитела, съобщават още от МОН.

Related posts

Moderna: Бустерна доза от ваксината ни осигурява защита срещу Омикрон

Дани Тренчева

Петков: Яслите и детските градини стават безплатни от април

Дани Тренчева

Зрелищен арест в Бургас

admin

„Галъп интернешънъл“: Българите са на второ място по песимизъм за 2022 г. в света

Дани Тренчева

МВФ решава съдбата на Кристалина Георгиева утре

Дани Тренчева

КСНС заседава за интеграцията на РСМ и Албания в Европейския съюз

Дани Тренчева

Leave a Comment