22.04.2024
112 Пулсът на Югозапада

Митничари на Кулата спипаха рекордно количество цигари без бандерол

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, води разследване по образувано досъдебно производство за незаконно държане на акцизни стоки в големи размери. Деянието е квалифицирано по чл. 234, ал. 3, т. 3, вр. чл. 234, ал. 1 от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

На 06.05.2022 г., на входящо трасе на ГКПП Кулата, митнически служители селектирали за проверка по метода „анализ на риска“ товарен автомобил с българска регистрация, пътуващ от Гърция. В транспортните документи относно превозвания товар било посочено „бягаща пътека и части“ за получател в България. Камионът бил пломбиран с гръцка митническа пломба, с което се целяло заблуждаване на проверяващите относно статута на стоката и режима, под който е поставена.

При справка в информационната система митническите инспектори са установили, че представената на хартиен носител транзитна декларация за товара не е регистрирана, т.е. такъв документ не съществува.

При извършена физическа проверка е било констатирано, че само малка част от кашоните, намиращите се в близост до вратата на товарния отсек, съдържат възглавници. В останалите са били открити цигари, марка „Давидов“, без бандерол. Иззети са общо 13 300 000 къса или 665 000 кутии, разпределени в 1 330 кашона. Пазарната стойност на предмета на престъплението е 3 657 500 лева, като само дължимият акциз възлиза на 2 364 075 лева. Разследване продължава под надзора на прокуратурата.

Related posts

Александър Тасев спечели първо място в клас МХ65 в традиционния мотокрос „Grand prix Бобошево“

Дани Тренчева

Вижте шокиращите случаи на заловени пияни и дрогирани шофьори

admin

Израелец отне предимство и предизвика катастрофа в Благоевград

Водоснабдяването на улица „Нова махала“ в Симитли ще бъде преустановено на 2 декември

Дани Тренчева

Баба наби крадци с дървена пръчка

admin

Мъж е пострадал след ПТП на пътя между гр. Симитли и гр. Разлог

admin

Leave a Comment