20.06.2024
България

Митева: Становището на Министерство на културата е, че не е имало пречка за поставянето на металните решетки

Председателкият съвет трябваше да бъде запознат с този въпрос. Аз самата докато бях председател на парламента мнокократно исках и занимавах колегите с всичко, което постъпваше в Народното събрание. Дори смятах, че е редно и харченето на бюджета и всеки един сключен договор да бъде докладван, защото винаги нещо може да излезе. Колкото повече хора знаят по-добре. Това коментира поставяването на металните решетки на вратите на парламента депутатът от Има такъв народ Ива Митева в Народното събрание.

Митева коментира, че не е запозната с никакъв акт за сложените врати и не е запозната дали може да бъде обжалван.

Предварителното становище на Министерство на културата е, че няма пречка да бъдат поставени металните решетки. Трябва да се види има ли наистина такива разговори и да се прецени как се действа. Убедена съм, че главният секретар си е свършил работата както трябва и се надявам това да е било докладвано на председателят на парламента. И той трябва да изисква докладна и да върне лентата и да провери цялата фактология. Но да се крие председателят на парламента зад администрацията не е редно. Дошли сме с някаква отговорност и трявба да си носим отговорността, когато сгрешим трявба да си признаем.  Не е драма човек да има сила да си признае грешката, посочи още Митева.

Не трябва да има прегради между нас и хората. Трябва много да внимаваме да не ни изгонят с камъни. Да не доойде времето, когато ще ни изхвърлят през прозорците. Затова трябва да сме разумни, допълни още тя.

Related posts

Общо звено между прокуратурата и ДАНС за изборите на 2 април

admin

Задържаха за втори път заподозрян, че е получил милиони за „Хемус”

Дани Тренчева

Задържаха двама младежи за въоръжен грабеж

admin

Удължава се срокът на въведените противоепидемични мерки

admin

Почитаме паметта на Свети пророк Захария

Дани Тренчева

В България 20,7% от общите разходи на домакинствата са за храна и безалкохолни напитки

Дани Тренчева

Leave a Comment