27.07.2024
България

Митева: Становището на Министерство на културата е, че не е имало пречка за поставянето на металните решетки

Председателкият съвет трябваше да бъде запознат с този въпрос. Аз самата докато бях председател на парламента мнокократно исках и занимавах колегите с всичко, което постъпваше в Народното събрание. Дори смятах, че е редно и харченето на бюджета и всеки един сключен договор да бъде докладван, защото винаги нещо може да излезе. Колкото повече хора знаят по-добре. Това коментира поставяването на металните решетки на вратите на парламента депутатът от Има такъв народ Ива Митева в Народното събрание.

Митева коментира, че не е запозната с никакъв акт за сложените врати и не е запозната дали може да бъде обжалван.

Предварителното становище на Министерство на културата е, че няма пречка да бъдат поставени металните решетки. Трябва да се види има ли наистина такива разговори и да се прецени как се действа. Убедена съм, че главният секретар си е свършил работата както трябва и се надявам това да е било докладвано на председателят на парламента. И той трябва да изисква докладна и да върне лентата и да провери цялата фактология. Но да се крие председателят на парламента зад администрацията не е редно. Дошли сме с някаква отговорност и трявба да си носим отговорността, когато сгрешим трявба да си признаем.  Не е драма човек да има сила да си признае грешката, посочи още Митева.

Не трябва да има прегради между нас и хората. Трябва много да внимаваме да не ни изгонят с камъни. Да не доойде времето, когато ще ни изхвърлят през прозорците. Затова трябва да сме разумни, допълни още тя.

Related posts

Решават дали да се издава зелен сертификат при наличие на антитела

Дани Тренчева

Фармацевтите ще получават по 10 лв. за обработена рецепта за COVID-19

Дани Тренчева

Пребиха и запалиха мъж във Видин

Дани Тренчева

2001 са новите случаи на COVID-19 у нас

Дани Тренчева

Съдът освободи 228-те машини на „Сиела Норма“

Дани Тренчева

Част от учениците в София, Бургаско и Благоевградско ще учат онлайн

Дани Тренчева

Leave a Comment