17.06.2024
България Политика

Министър Сандов: Засилен е контролът за внос на нерегламентирани отпадъци

Контролът за внос на нерегламентирани отпадъци е засилен по границите, заяви вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов в парламента в отговор на въпрос на „Възраждане“, предава БНР.

По казуса с отпадъците на пристанище Варна вицепремиерът обясни, че са пристигнали по договореност, подписана от бившия екоминистър в кабинета „Борисов 3“ Емил Димитров и се очакват резултатите от пробите, за да се установи дали наистина са отпадъци с производство на RDF(ер де еф) твърдо гориво:

„Засилен е контролът по границите, на всички гранични пунктове, през които минава. Аз, през институциите на Министерството на околната среда и водите, също съм дал нареждане да се прави стриктен контрол, включително за отпадъците, за които стана въпрос във Варна. Онзи ден е направена и морфологична проба – то е по стандарт, взимат се 10 от тези бали, и в момента се анализира, за да сме сигурни, че това е именно 191210, за което по документи ние знаем“

Пред депутатите вицепремиерът Борислав Сандов увери, че откакто е министър, не е подписвал нотификация за внос на отпадъци.

Снимка: БГНЕС

Related posts

Днес почитаме Възвесение Господне! Честит Спасовден!

admin

Сигнали за жестокост към животни могат да се подават към всяко Районно управление и на телефон 112

admin

Петков: COVID мерките са по области, а не масово затваряне

Дани Тренчева

Влак блъсна кола на жп прелез във Великотърновско, двама души загинаха

Дани Тренчева

ГЕРБ-СДС ще търсят подкрепа за оставката на заместник-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов

admin

Две училища и една детска градина в Кюстендилска област се обучават онлайн

Дани Тренчева

Leave a Comment