31.01.2023
България Политика

Министър Сандов: Засилен е контролът за внос на нерегламентирани отпадъци

Контролът за внос на нерегламентирани отпадъци е засилен по границите, заяви вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов в парламента в отговор на въпрос на „Възраждане“, предава БНР.

По казуса с отпадъците на пристанище Варна вицепремиерът обясни, че са пристигнали по договореност, подписана от бившия екоминистър в кабинета „Борисов 3“ Емил Димитров и се очакват резултатите от пробите, за да се установи дали наистина са отпадъци с производство на RDF(ер де еф) твърдо гориво:

„Засилен е контролът по границите, на всички гранични пунктове, през които минава. Аз, през институциите на Министерството на околната среда и водите, също съм дал нареждане да се прави стриктен контрол, включително за отпадъците, за които стана въпрос във Варна. Онзи ден е направена и морфологична проба – то е по стандарт, взимат се 10 от тези бали, и в момента се анализира, за да сме сигурни, че това е именно 191210, за което по документи ние знаем“

Пред депутатите вицепремиерът Борислав Сандов увери, че откакто е министър, не е подписвал нотификация за внос на отпадъци.

Снимка: БГНЕС

Related posts

МОН уточни кои деца няма да бъдат тествани за коронавирус

Дани Тренчева

МС удължава мерките в помощ на туризма, назначени са 9 нови областни управители

Дани Тренчева

Обзор на полицейски акции срещу търговията с гласове в страната

Дани Тренчева

Прогноза за времето 7 януари 2022

Дани Тренчева

Съюзът на пчеларите: Българският мед ще поскъпне най-малко с 10%

Дани Тренчева

Обвиняемият по аферата „Хемус“ остава в ареста, иска среща с Рашков и Гешев

Дани Тренчева

Leave a Comment