20.08.2022
България Политика

Министър Сандов: Засилен е контролът за внос на нерегламентирани отпадъци

Контролът за внос на нерегламентирани отпадъци е засилен по границите, заяви вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов в парламента в отговор на въпрос на „Възраждане“, предава БНР.

По казуса с отпадъците на пристанище Варна вицепремиерът обясни, че са пристигнали по договореност, подписана от бившия екоминистър в кабинета „Борисов 3“ Емил Димитров и се очакват резултатите от пробите, за да се установи дали наистина са отпадъци с производство на RDF(ер де еф) твърдо гориво:

„Засилен е контролът по границите, на всички гранични пунктове, през които минава. Аз, през институциите на Министерството на околната среда и водите, също съм дал нареждане да се прави стриктен контрол, включително за отпадъците, за които стана въпрос във Варна. Онзи ден е направена и морфологична проба – то е по стандарт, взимат се 10 от тези бали, и в момента се анализира, за да сме сигурни, че това е именно 191210, за което по документи ние знаем“

Пред депутатите вицепремиерът Борислав Сандов увери, че откакто е министър, не е подписвал нотификация за внос на отпадъци.

Снимка: БГНЕС

Related posts

Бащата и братът на Йомов се предадоха в полицията

Инспектори на НАП започват проверки за ДДС злоупотреби

Дани Тренчева

До 10% ръст в цените на храните до края на годината

Дани Тренчева

Мъж без книжка си спретна гонка с полицията, заби се в дърво

Дани Тренчева

На път за празниците: Полицаи ще водят от трафика агресивните шофьори

admin

Откриха 79 пакета с хероин, скрит в кашони в камион на „Дунав мост“ 2

Дани Тренчева

Leave a Comment