23.01.2022
България Политика

Министър Сандов: Засилен е контролът за внос на нерегламентирани отпадъци

Контролът за внос на нерегламентирани отпадъци е засилен по границите, заяви вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов в парламента в отговор на въпрос на „Възраждане“, предава БНР.

По казуса с отпадъците на пристанище Варна вицепремиерът обясни, че са пристигнали по договореност, подписана от бившия екоминистър в кабинета „Борисов 3“ Емил Димитров и се очакват резултатите от пробите, за да се установи дали наистина са отпадъци с производство на RDF(ер де еф) твърдо гориво:

„Засилен е контролът по границите, на всички гранични пунктове, през които минава. Аз, през институциите на Министерството на околната среда и водите, също съм дал нареждане да се прави стриктен контрол, включително за отпадъците, за които стана въпрос във Варна. Онзи ден е направена и морфологична проба – то е по стандарт, взимат се 10 от тези бали, и в момента се анализира, за да сме сигурни, че това е именно 191210, за което по документи ние знаем“

Пред депутатите вицепремиерът Борислав Сандов увери, че откакто е министър, не е подписвал нотификация за внос на отпадъци.

Снимка: БГНЕС

Related posts

Благотворителна кампания за децата на загинали и пострадали служители на МВР

Дани Тренчева

Нинова: Съдът е отхвърлил и жалбата на А1 срещу забраната да вдига цените

Дани Тренчева

1918 нови случая на коронавирус у нас

Дани Тренчева

НЗОК ще заплати дейностите за болнична помощ за декември 2021 г.

Дани Тренчева

Прокуратурата проверява Бойко Рашков

Дани Тренчева

КЗК откри нарушения на „Лукойл“ на пазара на горивата

Дани Тренчева

Leave a Comment