23.03.2023
България

Министър Асена Сербезова посети Центъра за спешна помощ в София

Необходимите промени в системата на спешната медицинска помощ обсъди здравният министър проф. Асена Сербезова с директора на ЦСМП – София д-р Георги Гелев при днешното си (21 февруари) посещение в Центъра.

Двамата разговаряха за действията на здравното министерство по организация на спешната медицинска помощ по въздух. По линия на Националния план за възстановяване и устойчивост България предвижда да закупи 5 хеликоптера, които ще се използват за транспортиране на пациенти със спешни състояния. Още един хеликоптер ще бъде осигурен по проект, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

При посещението си в Районния координационен център към ЦСМП – София министър Сербезова разговаря със служителите относно логистиката на пациентите в София и областта и механизма за проверка на свободните болнични легла.

В края на месеца представители на българското здравно министерство, в т.ч. и на ЦСМП, ще посетят Истанбул и Анкара, където на място ще се запознаят с организацията на спешната медицинска помощ в Р Турция. Целта е обмяна на опит и добри практики, които да бъдат адаптирани у нас.

Related posts

Пак рекорд! 18 часа заседаваха депутатите за Изборния кодекс. Запазиха район „Чужбина

admin

Шефът на НСО опроверга твърденията, че срещу него има образувано досъдебно производство

admin

Прогноза за времето – 8 декември

Дани Тренчева

До сряда у нас времето ще е слънчево, от четвъртък започва понижение на температурите

admin

Ресторантьори: Хиляди собственици на заведения затварят обектите си заради зеления сертификат

Дани Тренчева

Спортните федерации у нас ще се финансират по нова концепция

Дани Тренчева

Leave a Comment