22.06.2024
България

Министър Асена Сербезова посети Центъра за спешна помощ в София

Необходимите промени в системата на спешната медицинска помощ обсъди здравният министър проф. Асена Сербезова с директора на ЦСМП – София д-р Георги Гелев при днешното си (21 февруари) посещение в Центъра.

Двамата разговаряха за действията на здравното министерство по организация на спешната медицинска помощ по въздух. По линия на Националния план за възстановяване и устойчивост България предвижда да закупи 5 хеликоптера, които ще се използват за транспортиране на пациенти със спешни състояния. Още един хеликоптер ще бъде осигурен по проект, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.

При посещението си в Районния координационен център към ЦСМП – София министър Сербезова разговаря със служителите относно логистиката на пациентите в София и областта и механизма за проверка на свободните болнични легла.

В края на месеца представители на българското здравно министерство, в т.ч. и на ЦСМП, ще посетят Истанбул и Анкара, където на място ще се запознаят с организацията на спешната медицинска помощ в Р Турция. Целта е обмяна на опит и добри практики, които да бъдат адаптирани у нас.

Related posts

Ограничения на автомагистрала „Тракия“, в посока Бургас

admin

Почитаме Св. Иван Рилски Чудотворец – закрилника на българския народ

admin

Спорен законопроект ще оскъпи драстично застраховките „Гражданската отговорност“

admin

Почитаме Свети пророк Авакум и Преподобните Йоан и Андрей

Дани Тренчева

Тежка катастрофа в Пловдив

admin

Деца ще помагат на деца в дарителска кампания на МОН за Украйна

Leave a Comment