18.06.2024
България

Минеков: Връщаме си собствеността. ГЕРБ: Ще съществуваме и без помещение

„Това не е наказание. Просто си връщаме собствеността, защото загубите за НДК са съществени”. Това каза министърът на културата Велислав Минеков, минути след като лично дойде пред офиса на ГЕРБ и донесе поканата за доброволно освобождаване на помещенията от партията.

„Всичко, което е построено тук, е с цел НДК да се оправя със собствения си бюджет. Но магазините в подлеза, например, са разпродадени до един. Английският двор беше приватизиран. Подземният паркинг също беше продаден”, коментира още Минеков.

Той каза още, че ГЕРБ разполага с много празни офиси и би могла да се премести в някой от тях. Имало обаче и формации, които към момента ползвали безплатно помещения за свои централи.

След кратко изказване пред медиите министър Минеков остави писмото от подопечното му ведомство до ГЕРБ на охраната в сградата. Пълния текст ВИЖТЕ ТУК

Минути по-късно от партията на Бойко Борисов излязоха с коментар за случващото се.

„Всички си даваме сметка, че този спектакъл се прави, за да удовлетворява очакванията на онези, които се радват на всички малки или големи процеси на „изчегъртването” на ГЕРБ”, посочи Росен Желязков. Той определи действията на Минеков като „зрелища, в които няма хляб“.

„Минеков е еманация на овластената арогантност и честно казано простащина, която се мотивира от Президентството и лично от президента Радев. Това очевидно е опит за отмъщение и криворазбрана справедливост”, коментира от своя страна Даниел Митов. Той подчерта, че Минеков не е принципал на сградата, в която се помещават офисите на ГЕРБ. „Очевидно е, че той се е хванал за Министерството на културата и държи да остане в него като редовен министър. Взима пример от Рашков“, смята още Митов.

Томислав Дончев пък бе категоричен, че партията ще продължи да съществува дори и без помещения.

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС

Related posts

Даниел Лорер: В България от няколко месеца насам се случват изключително вълнуващи неща

“Демократична България” отвоюва чрез съда Пловдивския панаир. Но победата още не е окончателна

Сигнал за бомба и в УНСС

admin

Прокуратурата прекрати разследването срещу Лъчезар Иванов от ГЕРБ за пране на пари

admin

Онлайн курсове за екологосъобразно, биологично земеделие

Дани Тренчева

ГЕРБ внася законопроект за два нови реактора на АЕЦ „Козлодуй“

admin

Leave a Comment