23.03.2023
България

Медици от Видин започват гладна стачка

Гладна стачка започват от днес девет работещите в Спешното отделение във Видин. Те твърдят, че са изнудвани и тормозени от ръководството на болницата да дават част от изработените си пари, които получават за работата си на първа линия. Според тях има злоупотреби в лечебното заведение, за което са уведомили Министерството на здравеопазването.

„Проблемът е, че ние частично взимаме пари. 3-4 колежки получават пари, като си ги делим помежду ни. Ръководството започна да ни иска от парите, затова обявяваме и гладна стачка. Ако ръководството не ни даде обяснение по тяхната методика защо не всички взимаме пари, след като всички работим на първа линия- ще искаме оставката му“, обясни Саша Копчева.

Работещите в Спешното отделение споделят, че се подава бройка на работещите към ръководството, която обаче бива отхвърлена с основанието, че на толкова служители се полага възнаграждение. 

Зам.-директорът на лечебното заведение във Видин д-р Богдан Томов обясни, че средствата се определят по методика на здравното министерство. Всички, които са спазили тази методика, им е заплатено, добави той. 

Протестът на недоволните утре ще се пренесе пред Министерство на здравеопазването. 

Източник: NOVA

Related posts

Частичното бедствено положение в Карлово

admin

Маските стават задължителни в градския транспорт в София

admin

Петков: Ще анализираме защо КЕВР вдига цените на тока

Дани Тренчева

Утре ЦИК определя номерата на партиите и коалициите за вота през октомври

admin

Прогноза за времето

admin

Левски е на 108!

Leave a Comment