24.04.2024
България Политика

Манолова: Първите 100 дни на правителството преминаха под знака на пълна безпомощност

Първите 100 дни на правителството преминаха под знака на пълна безпомощност. Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVANEWS Мая Манолова.

„Има огромен развива между оценката, която Петков си даде и тази от 3,50, което дадоха българските граждани. Със своето отсъствие от проблемите новата власт даде възможност за шайката около Борисов да търси реванш. Корупционният модел на Борисов не само не е демонтиран, а се надгражда. Кадрите на ГЕРБ се смениха с приближени на Нинова. Подкрепяхме „Продължаваме промяна”, но провалът на това правителство и огромното разочарование сред хората е, защото не се изпълняват поетите обещания. Социалната политика е провал, българските домакинства не са подкрепени от държавата. Обещанията за прекратяване на порочните практики не се случиха”, добави тя.

По думите й в следващите правителства ще се появи нуждата от комисия по ревизии.

На 2 май предстои да бъде учредена новата партия „Изправи се България”, което ще бъде създадена върхи гражданската платформа „Изправи се БГ”.

„След две години работа и политики в защита на хората, на уязвимите групи, подкрепа за различни каузи, след стотици дни по площадите, всички са наясно кои сме ние. Новата партия ще бъде на страната на хората, на земеделските производители, на малкия бизнес. България има нужда от нов тип държава, да се постави като акцент борбата с бедността и неравенствата. Ние ще бъде социалната партия. Ще подкрепяме социални каузи и промяната на държавата. Ще съберем формации, които смятат, че е дошло времето за друг тип държава, което да не слугува на олигархични кръгове, а работи за своите граждани”, обясни Манолова.

Във връзка с избора на нов управител на БНБ Мая Манолова коментира, че не е добре коалицията да излезе с две кандидатури, нападките срещу които да се случват от техни представители.

„Това е важен за България пост. Виждаме, че разломите в коалицията стават заради кадрови или лобистки теми. Познавам Любомир Каримански. Той показа качества на добър професионалист, на човек, който умее да слуша и да води диалог, Той е по-добрата кандидатура”, уточни още тя.

Related posts

Доставиха мобилните телефони, които ще излъчват и заснемат от секционните комисии

admin

Бащата на изчезналия Александър обяви парична награда

admin

98 са новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие

admin

Прогноза за времето

admin

Кристалина Георгиева се изправя на разпит пред МВФ

Дани Тренчева

Надежда Йорданова: Очаквам правилата за отстраняване на главния прокурор да бъдат приети днес

admin

Leave a Comment