22.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Малкият Матео има нужда от помощ, за да расте здрав и щастлив

Малкият Матео от Благоевград има нужда от помощ, за да расте здрав и щастлив като другите деца. Момченцето отключва детски аутизъм, когато е на година и половина. Оттогава започва и битката на семейството.

„Миналата година Матео беше диагностициран с детски аутизъм. Диагноза, която промени нашия живот и все още не мога да проумея думите, чути в лекарския кабинет. От този момент насам започна и нашият кошмар. Най-болезненото е да гледаш как с очички детето ти се опитва да каже нещо, защото то самото не може да го изрече“, споделя майката.

По думите ѝ истинско мъчение е да гледа автоагресията, която детето проявява. То се самонаранява, удря се, хапе се… В такива моменти родителите са безсилни.

Ежедневието на Матео е различно от това на другите деца. Той е на строга диета, а дните му често минават в кабинети на лекари и логопеди, в лаборатории за изследвания, в детски центрове за различни терапии.

„През последните месеци направихме всичко възможно и взехме най-различни мнения от специалисти“, казва майката.

Към момента най-ефективна се оказва терапията с вливания на стволови клетки в клиниката „Лив Хоспитъл“ в Инстанбул. Цялостното лечение обаче ще струва 40 000 евро – сума, непосилна за семейството.

Лекарите дават големи надежди след терапията Матео да може да води нормално детство. Мястото на децата не е в болниците или в постоянни изследвания. Тяхното място е на детската площадка“, споделя още майката. И призовава всеки, който има възможност, да помогне на сина ѝ.

За целта е създадена дарителска сметка на името на Матео Иванов Фроликов:

IBAN: BG04UBBS80021032818550

BIC: UBBSBGSF

Related posts

Затворени са вратите на музея в Благоевград

Дани Тренчева

Любомир Янев, уловил Богоявленския кръст в Симитли, дари средства за изграждането на чешма и навес в махала „Косячка” на квартал „Ораново”

Дани Тренчева

311 000 бюлетини пристигнаха в Благоевград

Дани Тренчева

Български червен кръст и Община Симитли със съвместна инициатива за подпомагане на семействата, бягащи от войната в Украйна

Дани Тренчева

С искане за по-високи заплати, благоевградските полицаи излязоха на мълчалив протест

Община Симитли почете героите от Орловец

admin

Leave a Comment