22.07.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Малкият Матео има нужда от помощ, за да расте здрав и щастлив

Малкият Матео от Благоевград има нужда от помощ, за да расте здрав и щастлив като другите деца. Момченцето отключва детски аутизъм, когато е на година и половина. Оттогава започва и битката на семейството.

„Миналата година Матео беше диагностициран с детски аутизъм. Диагноза, която промени нашия живот и все още не мога да проумея думите, чути в лекарския кабинет. От този момент насам започна и нашият кошмар. Най-болезненото е да гледаш как с очички детето ти се опитва да каже нещо, защото то самото не може да го изрече“, споделя майката.

По думите ѝ истинско мъчение е да гледа автоагресията, която детето проявява. То се самонаранява, удря се, хапе се… В такива моменти родителите са безсилни.

Ежедневието на Матео е различно от това на другите деца. Той е на строга диета, а дните му често минават в кабинети на лекари и логопеди, в лаборатории за изследвания, в детски центрове за различни терапии.

„През последните месеци направихме всичко възможно и взехме най-различни мнения от специалисти“, казва майката.

Към момента най-ефективна се оказва терапията с вливания на стволови клетки в клиниката „Лив Хоспитъл“ в Инстанбул. Цялостното лечение обаче ще струва 40 000 евро – сума, непосилна за семейството.

Лекарите дават големи надежди след терапията Матео да може да води нормално детство. Мястото на децата не е в болниците или в постоянни изследвания. Тяхното място е на детската площадка“, споделя още майката. И призовава всеки, който има възможност, да помогне на сина ѝ.

За целта е създадена дарителска сметка на името на Матео Иванов Фроликов:

IBAN: BG04UBBS80021032818550

BIC: UBBSBGSF

Related posts

Състезание „Аз обичам България” се проведе в Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново

Дани Тренчева

Десетокласничката Ивана Димитрова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Симитли с награда от Националния конкурс „Вярата, без която не можем…”

Дани Тренчева

„Левски“ (Крупник) излиза за победа срещу ФК „Спортист“ (Падеш)

Дани Тренчева

Училището в Крупник с шарено предизвикателство за Международния ден на хората със синдром на Даун

admin

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов издаде заповед, с която се забранява преминаването по пътя Полена – Сушица

Дани Тренчева

B с. Черниче бе открита новата учебна година за Неделното училище

Дани Тренчева

Leave a Comment