04.12.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Любомир Янев, уловил Богоявленския кръст в Симитли, дари средства за изграждането на чешма и навес в махала „Косячка” на квартал „Ораново”

Традицията в Симитли повелява – момчето или мъжът, който на 6 януари Йордановден „спаси“ Богоявленския кръст от водите на река „Струма“ в Симитли, да дари средства за кауза, която той си избери.

Тази година големият късметлия в града, който пръв успява да извади светинята от студените води на реката, е Любомир Янев. След като бе посрещнат като дълго чакан гост в общинска администрация, той обиколи и къщите на своите съграждани. Те от своя страна го дариха с пари, заради доброто дело, което прави, давайки им да се докоснат до Богоявленския кръст, за да са здрави през цялата година.

Любомир Янев, който за втори път успява пръв да открие и извади кръста от водите на река Струма, дари средства от събраните за изграждането на чешма и навес в махала „Косячка” на квартал „Ораново”.

При първото улавяне на светинята Любомир Янев дари част от събраните средства за изграждането на чешма на друга детска площадка в кв. „Ораново“. Финансова помощ за делото, подето от младия мъж, бе осигурена и от община Симитли по инициатива на кмета Апостол Апостолов.

Related posts

Благоевградското село Зелен дол е на воден режим през лятото – защо никой не се ангажира с решението на проблема?

admin

Тази събота се открива рафтинг сезона в община Симитли

admin

„Югозападна болница“ очаква финансова помощ за борба с COVID-19

Дани Тренчева

Родители подават масово декларации за онлайн обучение в Благоевград

Дани Тренчева

Полиция и спешени медици на крак в Банско! Сигнал за 20-годишен младеж, лежи безпомощно в парка

admin

Остават броени часове до ШАХ ФЕСТ Симитли 2022

admin

Leave a Comment