22.06.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Любица Ортомарова и Виктория Маламова са първенците в коледното състезание по български език и литература в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли

Ученици от шестите класове на Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий” град Симитли взеха активно участие в Коледното състезание по български език и литература, което се проведе онлайн на 15 декември 2021г. То бе организирано от учителите по БЕЛ – Ангелина Василева и Светла Иванова.

Макар, че за първа година се провежда с тях състезание в електронна среда, заради усложнената епидемиологична обстановка в страната, интересът на учениците за участие в него не намаля.

В Microsoft Teams шестокласниците решаваха тестови задачи с избираем и със свободен отговор, в продължение на 40 минути. Въпросите бяха забавни, с коледна тематика.

Ето и час от въпросите:

„Как празнуват Нова година древните гърци? Кой народ празнува Нова година два пъти? Кога келтите, жителите на Галия, посрещали Нова година? Кои са четирите древни държави, които не са споменати в Новогодишния календар, но присъстват в текста? В коя от двойките думи отношението е същото, както в посочената двойка Коледа – елха?”( …).

Комисията по оценяване на тестовите задачи класира следните ученици:

I място: Любица Ортомарова – 6.”а” клас и Виктория Маламова – 6. „в” клас;

II място: Екатерина Раклеова – 6. „б” клас;

III място: Невена Моралиева, Стафания Бачева и Божидар Заяков – 6. „а” клас.

Поздравления и за доброто представяне на шестокласниците: Полина Благова, Симона Маламова, Николета Топузова, Лилия Радева, Михаела Андонова, Ивайла Маринска, Цветелина Грозданова, Николас Маламов и Стефан Барков.

На официална церемония, състояла се в Средно училище Симитли, директорът Таня Янкова връчи грамотите и наградите на всички участващи в Коледното състезание по български език и литература, като им пожела най-вече здраве и още по-големи успехи в следващите състезания, конкурси и олимпиади. Гости на тържеството бяха: г-жа Ортомарова – заместник-директор по учебната дейност; г-н Дафков – заместник-директор по АСД; г-жа Достинова – педагогически съветник; родители, учители и административен персонал, работещи в училището.

„В навечерието на Коледа сме. Нека магията на святата Коледна вечер влезе в дома ни и донесе здраве, мир и благоденствие. Нека да даваме от себе си частица доброта, за да стане този свят по-добър. Това, което организираме с учениците, нека ни води към още по-големи успехи”, каза директорът на училището към участниците в коледното състезание.

Related posts

В Сушица почетоха Сурва по стар стил

Дани Тренчева

1 500 лв. бяха събрани по време на благотворителния коледен базар „Ароматът на Коледа“ в село Крупник

Дани Тренчева

21-годишният Кристиян Петров извади Богоявленския кръст в село Полена

Дани Тренчева

Николай Шушков се включва в надпреварата за кмет на Благоевград със сериозна заявка

admin

В Благоевград вече върлува „Делта плюс” вариантът

Дани Тренчева

Димитър Докузов с отлично представяне на плувния турнир „Гладиатор“ и нови четири медала

Дани Тренчева

Leave a Comment