29.05.2024
България

Комитова: Смятам да предам щафетата на новия министър и да се оттегля

Смятам да предам щафетата на новия министър и с достойнство да се оттегля от работата, която изпълнявах в последните месеци. Това каза министър Виолета Комитова пред журналисти в парламента. Тя посочи, че няма покана да остане в бъдещото ново правителство.

По повод днешния протест на фирма АМ „Черно море“ АД, Комитова каза, че това е частна компания, която е работила по отсечката Чирпан – Стара Загора и има неизплатени средства от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

„Тази фирма е част от група фирми, около десет, които са сключили договор на обща стойност 207 млн. лв. за ремонта на отсечката Чирпан – Стара Загора от АМ „Тракия“, но тези 207 млн.лв. не са били осигурени в бюджета на АПИ. За това е този протест, че на тях не са им изплатени всичките суми. Този проблем явно ще остане да се решава в бъдеще“, обясни министър Комитова. Тя бе категорична, че регионалното министерство няма отношение с въпросната фирма, тъй като тя имала договор с държавната компания „Автомагистрали“ ЕАД, а не с регионалното министерство.

Източник: БТА

Снимка: БГНЕС

Related posts

Дневен хороскоп за 6 декември 2021

Дани Тренчева

Почитаме големият празник Възнесение Господне, Спасовден

Средната брутна работна заплата у нас нараства

Дани Тренчева

Нови депутати положиха клетва на мястото на избраните за министри

Дани Тренчева

Претърсват дома на футболиста Георги Йомов

Петков: Ще поискам оставката на министър Янев

Дани Тренчева

Leave a Comment