09.08.2022
България

Комитова: Смятам да предам щафетата на новия министър и да се оттегля

Смятам да предам щафетата на новия министър и с достойнство да се оттегля от работата, която изпълнявах в последните месеци. Това каза министър Виолета Комитова пред журналисти в парламента. Тя посочи, че няма покана да остане в бъдещото ново правителство.

По повод днешния протест на фирма АМ „Черно море“ АД, Комитова каза, че това е частна компания, която е работила по отсечката Чирпан – Стара Загора и има неизплатени средства от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

„Тази фирма е част от група фирми, около десет, които са сключили договор на обща стойност 207 млн. лв. за ремонта на отсечката Чирпан – Стара Загора от АМ „Тракия“, но тези 207 млн.лв. не са били осигурени в бюджета на АПИ. За това е този протест, че на тях не са им изплатени всичките суми. Този проблем явно ще остане да се решава в бъдеще“, обясни министър Комитова. Тя бе категорична, че регионалното министерство няма отношение с въпросната фирма, тъй като тя имала договор с държавната компания „Автомагистрали“ ЕАД, а не с регионалното министерство.

Източник: БТА

Снимка: БГНЕС

Related posts

Фармацевтите ще получават по 10 лв. за обработена рецепта за COVID-19

Дани Тренчева

Откриха тяло на новородено в найлонов плик

Шефът на „Булгаргаз“: Тепърва ще има недостиг на газ с идването на отоплителия сезон

admin

„Продължаваме Промяната“ с декларация срещу корупцията

Буяр Османи се срещна с българската прокуратура

Дани Тренчева

Може ли международните отношения да са предмет на търговия и какво смятат депутатите по въпроса

Дани Тренчева

Leave a Comment