10.12.2023
България

Комитова: Смятам да предам щафетата на новия министър и да се оттегля

Смятам да предам щафетата на новия министър и с достойнство да се оттегля от работата, която изпълнявах в последните месеци. Това каза министър Виолета Комитова пред журналисти в парламента. Тя посочи, че няма покана да остане в бъдещото ново правителство.

По повод днешния протест на фирма АМ „Черно море“ АД, Комитова каза, че това е частна компания, която е работила по отсечката Чирпан – Стара Загора и има неизплатени средства от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

„Тази фирма е част от група фирми, около десет, които са сключили договор на обща стойност 207 млн. лв. за ремонта на отсечката Чирпан – Стара Загора от АМ „Тракия“, но тези 207 млн.лв. не са били осигурени в бюджета на АПИ. За това е този протест, че на тях не са им изплатени всичките суми. Този проблем явно ще остане да се решава в бъдеще“, обясни министър Комитова. Тя бе категорична, че регионалното министерство няма отношение с въпросната фирма, тъй като тя имала договор с държавната компания „Автомагистрали“ ЕАД, а не с регионалното министерство.

Източник: БТА

Снимка: БГНЕС

Related posts

1 949 са новите случаи на COVID-19, потвърдени у нас през последното денонощие

Изтича срокът за подадаване на заявления по мярка 60/40

admin

Тир се заби в къща в Монтанско

“Булгаргаз” с прогноза за цената на природния газ за април

Дани Тренчева

Омикрон е вече в България

Дани Тренчева

И днес продължава търсенето на 12-годишния Александър

admin

Leave a Comment