14.04.2024
Свят

Колоната от бойна техника на руската армия приближава Киев

Повече от седмица колоната от бойна техника стоя неподвижно в околностите на украинската столица. Сега обаче тя отново се е раздвижила и е все по-близо до Киев.

Това е оценката на военното министерство на Съединените щати, което следи в детайли боевете в Украйна. Безкрайната колона от бойна техника, която повече от седмица стоя неподвижно, е започнала да се раздвижва.

Колоната се намира северозападно от града. Според информацията в тази посока руснаците са приближили до 15 км от центъра на Киев. От изток руските войски също напредват и вече са на около 40 км от центъра на столицата.

Към тази активност се прибавя и вече пълното обграждане на град Чернигов. Продължава и тежката кървава обсада на Мариупол на брега на Азовско море. Украйна обвини Русия, че подготвя употребата на оръжие за масово поразяване.

Международният редактор на NOVA Момчил Минков потвърди в „Здравей, България”, че руснаците вече се опитват да обградят украинската столица от всички страни.  

Експерти коментират, че обсадата цели да спре доставките, като по този начин провизиите за мирното население на Украйна да бъдат изчерпани.

Очаква се епидемия от сериозни болести там, една от които – коронавирус.

„Хората не спят, имат лоши хигиенни условия и не се хранят добре. Това е предпоставка за заболявания”, обясни международният ни редактор.

Related posts

Утвърдиха оставката на Зоран Заев в парламента на РС Македония

Дани Тренчева

Цената на газа скочи с 10% след признаването на новите републики

Дани Тренчева

ЕС започва спешна процедура за снемане на имунитета на двама европейски депутати

admin

Белгия ще отнема правата на неваксинирани здравни работници

Дани Тренчева

Германия доставя „над 350 генератора“ на Украйна

admin

Стрелба в метрото в Ню Йорк, има ранени

Leave a Comment