27.06.2022
Свят

Колоната от бойна техника на руската армия приближава Киев

Повече от седмица колоната от бойна техника стоя неподвижно в околностите на украинската столица. Сега обаче тя отново се е раздвижила и е все по-близо до Киев.

Това е оценката на военното министерство на Съединените щати, което следи в детайли боевете в Украйна. Безкрайната колона от бойна техника, която повече от седмица стоя неподвижно, е започнала да се раздвижва.

Колоната се намира северозападно от града. Според информацията в тази посока руснаците са приближили до 15 км от центъра на Киев. От изток руските войски също напредват и вече са на около 40 км от центъра на столицата.

Към тази активност се прибавя и вече пълното обграждане на град Чернигов. Продължава и тежката кървава обсада на Мариупол на брега на Азовско море. Украйна обвини Русия, че подготвя употребата на оръжие за масово поразяване.

Международният редактор на NOVA Момчил Минков потвърди в „Здравей, България”, че руснаците вече се опитват да обградят украинската столица от всички страни.  

Експерти коментират, че обсадата цели да спре доставките, като по този начин провизиите за мирното население на Украйна да бъдат изчерпани.

Очаква се епидемия от сериозни болести там, една от които – коронавирус.

„Хората не спят, имат лоши хигиенни условия и не се хранят добре. Това е предпоставка за заболявания”, обясни международният ни редактор.

Related posts

“Демократична България” настоява за разглеждане на решението за военна помощ за Украйна

Стрелба в метрото в Ню Йорк, има ранени

57% по-малко руски природен газ е преминал през Украйна за януари

Дани Тренчева

От сертификат до пълен локдаун – какви ограничения влизат в сила в Европа

Дани Тренчева

В Испания разбиха престъпна група за фалшиви сертификати

Дани Тренчева

Фон дер Лайен призова за ускорена ваксинация заради новата COVID вълна

Дани Тренчева

Leave a Comment