29.11.2022
Свят

Колоната от бойна техника на руската армия приближава Киев

Повече от седмица колоната от бойна техника стоя неподвижно в околностите на украинската столица. Сега обаче тя отново се е раздвижила и е все по-близо до Киев.

Това е оценката на военното министерство на Съединените щати, което следи в детайли боевете в Украйна. Безкрайната колона от бойна техника, която повече от седмица стоя неподвижно, е започнала да се раздвижва.

Колоната се намира северозападно от града. Според информацията в тази посока руснаците са приближили до 15 км от центъра на Киев. От изток руските войски също напредват и вече са на около 40 км от центъра на столицата.

Към тази активност се прибавя и вече пълното обграждане на град Чернигов. Продължава и тежката кървава обсада на Мариупол на брега на Азовско море. Украйна обвини Русия, че подготвя употребата на оръжие за масово поразяване.

Международният редактор на NOVA Момчил Минков потвърди в „Здравей, България”, че руснаците вече се опитват да обградят украинската столица от всички страни.  

Експерти коментират, че обсадата цели да спре доставките, като по този начин провизиите за мирното население на Украйна да бъдат изчерпани.

Очаква се епидемия от сериозни болести там, една от които – коронавирус.

„Хората не спят, имат лоши хигиенни условия и не се хранят добре. Това е предпоставка за заболявания”, обясни международният ни редактор.

Related posts

Откриха високо качество кокаин за милиони евро в Италия

Дани Тренчева

ЕМА одобри ваксината на Pfizer/BioNTech за деца от 5 до 11 г.

Дани Тренчева

Четирима души загинаха при обстрел срещу Киев

Силен трус с магнитуд 6,6 по Рихтер е отчетен в Тихия океан

Дани Тренчева

Despite Egypt’s Dismal Human Rights Record, U.S. Restores Military Aid

admin

ЕС ще започне да ваксинира деца срещу ковид от 13 декември

Дани Тренчева

Leave a Comment