26.05.2024
Covid-19 България

КНСБ отново апелира: Ваксинирайте се, спасете живот!

Страната ни е на прага на поредната ковид вълна. Бързото темпо, с което набира скорост, е притеснително и отново поставя под риск както здравето ни, така и работните ни места. В съчетание с други тревожни процеси от социално-икономическия живот ситуацията става още по-сложна и изисква както нашата лична отговорност, така и навременни мерки от отговорните институции.

Натрупаният опит от последните години показва категорично, че няма друго оръжие срещу вируса освен ваксините. Те намалват риска от заразяване, от тежко протичане на заболяването, както и натоварването на здравната система, подложена на натиск през последните 2 години. 85 процента от пациентите с ковид в интензивни отделения в момента не са ваксинирани, показват данните на Министерството на здравеопазването.

България продължава да е в челните позиции на световните негативни класации по време на пандемията. От всички нас зависи да променим това. Да съхраним живота си, този на нашите близки, на колегите си, да запазим работното си място.

Бъдете отговорни и спазвайте мерките. Информирайте се за ползите от ваксините, доверете са на науката!

Related posts

Гешев иска от КС отмяна на текстове, които предвиждат парламентарен контрол над прокуратурата

Петър Петров

Вдигат социалната пенсия за старост от 25 декември

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

МВР задържа 43-ма нелегални мигранти край Костинброд

Дани Тренчева

Спецпрокуратурата проверява депутат за престъпление против Републиката

admin

Над половин тон гориво без документи за произход иззе полицията в Свиленград

admin

Leave a Comment