07.06.2023
Covid-19 България

КНСБ отново апелира: Ваксинирайте се, спасете живот!

Страната ни е на прага на поредната ковид вълна. Бързото темпо, с което набира скорост, е притеснително и отново поставя под риск както здравето ни, така и работните ни места. В съчетание с други тревожни процеси от социално-икономическия живот ситуацията става още по-сложна и изисква както нашата лична отговорност, така и навременни мерки от отговорните институции.

Натрупаният опит от последните години показва категорично, че няма друго оръжие срещу вируса освен ваксините. Те намалват риска от заразяване, от тежко протичане на заболяването, както и натоварването на здравната система, подложена на натиск през последните 2 години. 85 процента от пациентите с ковид в интензивни отделения в момента не са ваксинирани, показват данните на Министерството на здравеопазването.

България продължава да е в челните позиции на световните негативни класации по време на пандемията. От всички нас зависи да променим това. Да съхраним живота си, този на нашите близки, на колегите си, да запазим работното си място.

Бъдете отговорни и спазвайте мерките. Информирайте се за ползите от ваксините, доверете са на науката!

Related posts

2274 са новите случаи на коронавирус в страната през последното денонощие

Дани Тренчева

НАП: 2,3 млрд. лева повече са събрани спрямо 2020 година

Дани Тренчева

МОН: Реформата във висшето образование започва от атестацията на преподавателите

Дани Тренчева

МВнР с позиция относно злонамерени антибългарски коментари от страна на политици и общественици в Република Северна Македония

admin

3616 са новозаразените у нас

Дани Тренчева

Бум на ухапванията от кърлежи

Leave a Comment