28.11.2023
Пулсът на Югозапада Сандански

Кметът на Сандански: Пликът е подхвърлен

„Това не отговаря на истината. В изборите в историята всеки избор е свързан с напрежение и политическо противоборство. Вероятно това е причината да бъда въвлечен в тази сага”. Това заяви кметът на Сандански Атанас Стоянов, в чиито автомобил полицаи намериха плик с пари в жабката.

Кметът излезе тази сутрин пред общината в Сандански, за да направи изявление, а негови служители бурно го аплодираха, предаде БГНЕС.

„Онази вечер бях спрян за проверка. Оказах пълно съдействие на проверката. Тази проверка продължава все още. Тя е меко казано странна и целенасочена, защото вследствие на нея имената в така нар. списъци, органите на полицията са извикали 120 души, които са били в тези списъци и нито един не е потвърдил съмнението, че аз съм въздействал с цел материална облага за гласуване на лице или партия. Част от лицата въобще не са гласували, други са в чужбина, трети са починали хора”, заяви Стоянов. Това е съшито с бели конци, опит за дискредитация на мен като кмет и на ВМРО. Занапред аз имам най-голям интерес проверката да завърши и да се изясни обективната истина. Настоявам да се намери и лицето, което наистина е направило така че тази чужда вещ, с която няма общо и не съм докосвал, подчерта още Стоянов.

Бъдещите експертизи ще потвърдят думите ми, защото аз не съм докосвал тези средства. Вероятно някъде колата е била отключена. Вероятно този, който е сложил тези средства в нея, е имал технически средства да я отключи, каза още Стоянов.

Ще си търся правата в съда и това лице ще бъде осъдено, ако се намери, посочи още той.

Това е нормалната политическа реакция, която очаквахме, коментира Стоянов оставката на ИК на ВМРО.

Related posts

Полицията „сурвака” с актове четирима от протестърите срещу забавеното изграждане на нов мост над Струма при Покровник

admin

Пет подземни контейнера бяха поставени в централната градска част на Симитли

admin

Oставиха в ареста мъж от Северна Македония, шофирал с 3,33 промила алкохол

Дани Тренчева

Кметът Апостол Апостолов: Честит празник, студенти! Бъдете вдъхновени и устремени по пътя към успеха

Дани Тренчева

Училищата в област Благоевград преминават на онлайн обучение от понеделник, въвежда се и вечерен час за лицата под 18-годишна възраст

Дани Тренчева

Американският университет в България учредява „Граждански почетен медал” за ученици

Дани Тренчева

Leave a Comment