18.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов проведе работна среща с председателя на УС на АПИ Тодор Василев във връзка с инцидента по пътя Полето – Брежани

Преди няколко месеца е завършен ремонтът на асфалтовата настилка, по пътя за село Брежани в община Симитли са поставени предпазни мрежи, на практика по него могат да се движат автомобили, но… Няма поставени мантинели. Това прави пътя опасен за експлоатация и то най-вече през зимата. Едно леко подхлъзване може да изпрати автомобила в пропастта. Това се е случило преди няколко дни. Добрата случайност е, че автомобилът се е спрял в дърво, а най-доброто е, че и шофьорът е невредим. Но, това може да се случи веднъж, може би два пъти, а след това?

В интервю за Радио Благоевград кметът на община Симитли Апостол Апостолов разказа тази история, както и многобройните опити чрез телефонни разговори или имейли да „посъбуди“ Агенция „Пътна инфраструктура“ да довърши ремонта на третокласен път, който е част от републиканската пътна мрежа. Мантителите ще предотвратят пропадането на автомобилите в пропаст, която е около 100 метра. След четиригодишно чакане най – после се състоя тази среща с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов бе доволен от проведените разговори. Ремонтът ще бъде довършен съвсем скоро.

Поет е и ангажимент за възстановяване и на тротоара в друг участък от пътя. Добрата новина е, че през пролетта ще бъде направен ремонт на второкласния път Симитли-Гоце Делчев. Ремонт по този път отдавна не е правен. Повече подробности от разговора на Иван Лазов с кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

Related posts

Дванадесетокласничката Михаела Методиева от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Симитли с две отличия от литературен конкурс

Дани Тренчева

Откраднаха 1000 лв. от жилище в с. Дагоново

Дани Тренчева

Ден на приятелството бе отбелязан в Центъра за настаняване от семеен тип за лица с деменция в Симитли

Дани Тренчева

Продължава подготовката за XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“

Дани Тренчева

1 500 лв. бяха събрани по време на благотворителния коледен базар „Ароматът на Коледа“ в село Крупник

Дани Тренчева

Работилничка на Баба Марта в училището в село Долно Осеново

Дани Тренчева

Leave a Comment