02.02.2023
Пулсът на Югозапада Симитли

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов проведе работна среща с председателя на УС на АПИ Тодор Василев във връзка с инцидента по пътя Полето – Брежани

Преди няколко месеца е завършен ремонтът на асфалтовата настилка, по пътя за село Брежани в община Симитли са поставени предпазни мрежи, на практика по него могат да се движат автомобили, но… Няма поставени мантинели. Това прави пътя опасен за експлоатация и то най-вече през зимата. Едно леко подхлъзване може да изпрати автомобила в пропастта. Това се е случило преди няколко дни. Добрата случайност е, че автомобилът се е спрял в дърво, а най-доброто е, че и шофьорът е невредим. Но, това може да се случи веднъж, може би два пъти, а след това?

В интервю за Радио Благоевград кметът на община Симитли Апостол Апостолов разказа тази история, както и многобройните опити чрез телефонни разговори или имейли да „посъбуди“ Агенция „Пътна инфраструктура“ да довърши ремонта на третокласен път, който е част от републиканската пътна мрежа. Мантителите ще предотвратят пропадането на автомобилите в пропаст, която е около 100 метра. След четиригодишно чакане най – после се състоя тази среща с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов бе доволен от проведените разговори. Ремонтът ще бъде довършен съвсем скоро.

Поет е и ангажимент за възстановяване и на тротоара в друг участък от пътя. Добрата новина е, че през пролетта ще бъде направен ремонт на второкласния път Симитли-Гоце Делчев. Ремонт по този път отдавна не е правен. Повече подробности от разговора на Иван Лазов с кмета на община Симитли Апостол Апостолов.

Related posts

Областен информационен център – Благоевград с открита приемна в Симитли

Дани Тренчева

Група“ Пчелички“ от филиал Крупник на ДГ „Радост“ пресъздадоха празника Стефановден

Дани Тренчева

Момчетата от Центъра за семеен тип в Брежани с мил жест към дамите от селото

Дани Тренчева

Над 100 хил. са ваксинираните срещу COVID – 19 в област Благоевград

Дани Тренчева

Висока безработица в Благоевград

Дани Тренчева

За четвърта поредна година в Симитли ще се проведе детски коледен турнир „Симитли къп 2021“

Дани Тренчева

Leave a Comment