22.04.2024
България Политика

Кирил Петков: Утре ще дадем над 50% от дължимото на пътните строители

„В днешния ден се надяваме да мине през правна комисия предложението за моментално плащане на над 600 млн. лв. към строителните фирми, което обаче е 50% от парите, които им се дължат.

Останалите 50%  – заедно с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), ще минем през експертна комисия, за да разберем дали тези средства са харчени правомерно и след такава оценка да има отново санкция на парламента за одобряването на тези средства. Ако успее да мине през зала утре, тези пари ще бъдат готови за отпускане и ремонтните фирми да започнат своята работа веднага“, заяви в началото на днешното заседание на Министерския съвет министър-председателят Кирил Петков.

Правителството ще подкрепи с безвъзмездна помощ с до 60 млн. българските въздушни превозвачи, което министърът на транспорта ще внесе като предложение, посочи още Петков.

Предстои да се одобри проект за споразумение между България и Румъния за създаване на ГКПП Русе – Гюргево за фериботи. „Имаме цел да възобновим фериботната линия Русе – Гюргево, което е много добре за този регион, трафикът ще бъде обновен. Надяваме се да има и добри икономически последици“, поясни премиерът.

Правителството ще отпусне 32 млн. лв на Държавен фонд „Земеделие“ за подпомагане на земеделските стопани, животновъди и производители на плодове и зеленчуци.

Правителството продъжава да подкрепя всички тези браншове, надявам се хората, които очакват тези средства, да са доволни и да продължават с интензивната работа в техните сфери, заключи премиерът.

Related posts

ДАНС извика Пеевски на разпит

Дани Тренчева

Полиция и жандармерия с акции на територията на цялата Софийска област

admin

9 152 са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас за последните 24 часа

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Седемнайсет души са ранени в катастрофи в страната през изминалото денонощие

Жребий определи кои двама души излизат от КЕВР

Дани Тренчева

Leave a Comment