24.04.2024
България Политика

Кирил Петков: Не знаехме дали Слави е луд или е 100% корумпиран

Коалицията приключила още когато „Продължаваме промяната“ отказали Любомир Каримански да е шеф на БНБ.

След като „Продължава помяната“ не се съгласили Любомир Каримански да е шеф на БНБ, Слави Трифонов спрял да вдига телефона на Кирил Петков. Това казва премиерът в интервю за „Капитал“.

„Нашият проблем не беше дали да е [кандидат] на ИТН или на „Продължаваме промяната“, или на който и да било друг. Нашият проблем беше, че имаше факти в медийни публикации, които ни притесниха – че той като изпълнителен директор на Инвестбанк е подписвал плащания в кеш в особено големи размери. И дори да не ги е откраднал самият той, рискът, че този човек да подписва каквото му се каже, е голям. И тогава, като казахме, че не сме съгласни с този човек, оттогава реално спряхме разговорите“, казва Петков.

Слави „спря да вдига телефона и дръпна Тошко Йорданов да не идва на коалиционния съвет. И започна да идва само Балабанов и някакви други ротиращи се. Като на тези коалиционни съвети Балабанов казваше, че може само да слуша, не и да взима решения. И това беше краят всъщност на комуникацията. Единствената причина, заради която ние самите продължавахме въпреки това отношение, е, че първо, не бяхме допуснали никакви парични потоци да излизат по грешен начин, така че не сме правили компромис. И другото е, че се опитвахме, защото не знаехме дали Слави е луд – дали е нелогичен, или е 100% корумпиран. Не бяхме сигурни кое от двете“, казва още премиерът.

Related posts

Бит от полицаи по време на протестите: Знаех, че прокуратурата ще си затвори очите

Омбудсманът поиска мерки за защита на битовите потребители на природен газ, електрическа и топлинна енергия

Дани Тренчева

Дрогиран шофьор се блъсна в автобус в Перник

admin

МВР ще разработва нови електронни административни услуги

Дани Тренчева

Близо 1000 нови случая на COVID-19 у нас

29 годишен блъсна и уби жена в Сливен

admin

Leave a Comment