25.04.2024
Свят

Киев: Русия отказва да води преговори

„Безусловно Руската федерация сега не е склонна към никакви преговори и няма да склони на подобни. Те са взели съдбоносно решение и ще се опитат мълниеносно да доразиграят нещата във връзка с това решение, докато не ги принудят да понесат някакава отговорност и да седнат на масата на преговорите. Те ще се опитат през това време да ни нанесат максимални вреди и да постигнат някакви свои цели“, каза Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, цитиран от агенция УНИАН.

По-рано руската държавна информационна агенция ТАСС, цитирайки говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи, че руският президент Владимир Путин предлага преговори на украинския си колега Володимир Зеленски, след като руските войски по негова заповед днес нападнаха Украйна. 

„Що се касае до нашите военни, то боевете вървят практически по целия периметър на нашите граници“, каза на пресконференция Подоляк. Той отбеляза, че макар руската армия да настъпва, ситуацията остава под контрол.

„Трябва само да предупредя, че може да има някакви ексцесии, както става с обстрелите на градове (руската армия нанася въздушни и ракетни удари, а също изпраща самолети и хеликоптери), преди всичко срещу летища, военна инфраструктура и други. Тези ексцесии със сигурност ще продължат през днешния ден“, допълни Подоляк.

Източник: БТА

Related posts

Австрия предвижда забрана за излизане от домовете на неваксинирани

Дани Тренчева

Руснаците са унищожили лаборатория в Чернобилската АЕЦ

ЕС ще започне да ваксинира деца срещу ковид от 13 декември

Дани Тренчева

COVID-19 спира мачове във Висшата лига на Англия

Дани Тренчева

Прокурори ще проверят информация за Манолев и Божков по списъка на Петков

Шарл Мишел: ЕС обсъжда членството на Украйна, Путин е геополитически терорист

Дани Тренчева

Leave a Comment