23.03.2023
България

КЕВР: Спазени са законовите изисквания при утвърждване цената на природния газ

Регулаторът отхвърли възраженията на бизнеса

Комисията за енергийно и водно регулиране спазва изцяло законовите изисквания при утвърждаване на регулирана цена на природния газ.

Това се казва в позиция на регулатора по повод възраженията срещу утвърдената цена на природния газ за ноември. КЕВР е спазил законодателството при определянето на цената от 93 лв. на мегаватчас, пише още в разпространената позиция. 

През вчерашния ден в съвместна декларация Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори поискаха от КЕВР да отмени решението си и да излезе с ново, в което справедливо се разпределят ползите от договореността между „Булгаргаз“ и „Газпром експорт“ измежду всички потребители.

От КРИБ и БФИЕК, които не попадат в обхвата на решението, посочиха, че българската индустрия ще плаща през ноември 119,87 лева за мегаватчас, а не 93,19 лв. 
Цената за октомври беше 94,54 лв. за мегаватчас, припомниха двете организации. На годишна база това увеличение ще струва на БФИЕК 187 млн. лв. 

„Намалението“ на цената се оказа „увеличение“ за индустрията с 27 процента спрямо октомври, коментират още работодателите.

Източник: БТА

Related posts

Убийство на жена в Тервел

Дани Тренчева

КНСБ настоява за спешна промяна в заповед на здравния министър

Дани Тренчева

Жесток побой над жена в Монтана

admin

България е платила близо 13 млн. лв. по загубени дела в Страсбург за десетилетие

Дани Тренчева

„Свърши ли му мъжеството“: ГЕРБ и ДПС атакуваха отсъствието на премиера от парламентарен контрол

Без движение по АМ „Струма“, докато не приключат огледите на мястото на катастрофата

Дани Тренчева

Leave a Comment