23.01.2022
България

КЕВР: Спазени са законовите изисквания при утвърждване цената на природния газ

Регулаторът отхвърли възраженията на бизнеса

Комисията за енергийно и водно регулиране спазва изцяло законовите изисквания при утвърждаване на регулирана цена на природния газ.

Това се казва в позиция на регулатора по повод възраженията срещу утвърдената цена на природния газ за ноември. КЕВР е спазил законодателството при определянето на цената от 93 лв. на мегаватчас, пише още в разпространената позиция. 

През вчерашния ден в съвместна декларация Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори поискаха от КЕВР да отмени решението си и да излезе с ново, в което справедливо се разпределят ползите от договореността между „Булгаргаз“ и „Газпром експорт“ измежду всички потребители.

От КРИБ и БФИЕК, които не попадат в обхвата на решението, посочиха, че българската индустрия ще плаща през ноември 119,87 лева за мегаватчас, а не 93,19 лв. 
Цената за октомври беше 94,54 лв. за мегаватчас, припомниха двете организации. На годишна база това увеличение ще струва на БФИЕК 187 млн. лв. 

„Намалението“ на цената се оказа „увеличение“ за индустрията с 27 процента спрямо октомври, коментират още работодателите.

Източник: БТА

Related posts

Днес отбелязваме Aнтоновден. Честит празник!

Дани Тренчева

Изтича срокът, в който „Топлофикация София“ трябва да изплати задълженията си към „Булгаргаз“

Дани Тренчева

Новозаразените с коронавирус у нас са 3327

Дани Тренчева

Правосъдният министър иска дисциплинарно производство срещу Гешев

Дани Тренчева

Арести заради АМ „Хемус“: Сред задържаните са управител на строителна фирма и служител

Дани Тренчева

На първо четене: Депутатите удължиха действието на Бюджет 2021

Дани Тренчева

Leave a Comment