23.01.2022
Covid-19 България

Кацаров за ковид мерките: И все пак може да въведем „зелен сертификат“

Към днешна дата няма да има промяна в действащите мерки, но посоката, в която се върви, е нашите мерки да станат като тези, които виждаме в голяма част от европейските страни. По-скоро не ограничения от типа 50% или 30% от капацитета, а по-скоро пълен капацитет, но със „зелен сертификат“ за преболедуване, ваксинация или тест. Това заяви пред bTV здравният министър Стойчо Кацаров. 

„По този начин ще се изравнят нашите мерки с мерките, които се прилагат в Гърция, Франция, Германия, Италия и други европейски страни“, аргументира се той.

„Ние имаме план, в него сме записали при какви нива на заболеваемост и заетост на болничните легла какви мерки се прилагат. Експертите обсъждат непрекъснато, дори и в момента, когато преценят, че е необходими да се променят действащите мерки, главният държавен здравен инспектор прави предложение с доклад до мен, аз издавам съответната заповед“, каза Кацаров.

В отговор на въпроса дали от министерството предвиждат и други стимули като играта с награди смарт часовници, които да накарат хората да се ваксинират, Кацарова заяви:

„Търсим всякакви възможности и варианти в хода на тази комуникационна кампания, за да се убедят хората, че има полза, че не се ваксинират за мен или за правителството, а заради своите баби и дядовци. Посланието ни е „Направете го за себе си“.

Related posts

България в топ 3 за най-евтини недвижими имоти в света

Дани Тренчева

Зеленият сертификат ще важи в ЕС с бустерна ваксинация

Дани Тренчева

Ангелов: Глупост е да има зелен сертификат след първа доза

Дани Тренчева

Над 80% спад на оборотите в заведенията след въвеждането на „зеления сертификат“

Дани Тренчева

Онлайн обучение на ротационен принцип за учениците в Перник

Дани Тренчева

Почитаме Св. мъченица Татяна Римска

Дани Тренчева

Leave a Comment