30.11.2022
Covid-19 България

Кацаров за ковид мерките: И все пак може да въведем „зелен сертификат“

Към днешна дата няма да има промяна в действащите мерки, но посоката, в която се върви, е нашите мерки да станат като тези, които виждаме в голяма част от европейските страни. По-скоро не ограничения от типа 50% или 30% от капацитета, а по-скоро пълен капацитет, но със „зелен сертификат“ за преболедуване, ваксинация или тест. Това заяви пред bTV здравният министър Стойчо Кацаров. 

„По този начин ще се изравнят нашите мерки с мерките, които се прилагат в Гърция, Франция, Германия, Италия и други европейски страни“, аргументира се той.

„Ние имаме план, в него сме записали при какви нива на заболеваемост и заетост на болничните легла какви мерки се прилагат. Експертите обсъждат непрекъснато, дори и в момента, когато преценят, че е необходими да се променят действащите мерки, главният държавен здравен инспектор прави предложение с доклад до мен, аз издавам съответната заповед“, каза Кацаров.

В отговор на въпроса дали от министерството предвиждат и други стимули като играта с награди смарт часовници, които да накарат хората да се ваксинират, Кацарова заяви:

„Търсим всякакви възможности и варианти в хода на тази комуникационна кампания, за да се убедят хората, че има полза, че не се ваксинират за мен или за правителството, а заради своите баби и дядовци. Посланието ни е „Направете го за себе си“.

Related posts

Гълъб Донев: Зеленият сертификат не нарушава трудовите права

Дани Тренчева

МО предостави почивната си база за настаняване на бежанци от Украйна

Дани Тренчева

Софийска градска прокуратура протестира присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков

Дани Тренчева

1959 новозаразените с COVID-19 през последното денонощие

Дани Тренчева

„Автомагистрали“ има трима нови шефове

Президентът свиква КСНС – на фокус са състоянието на армията и напрежението в Украйна

Дани Тренчева

Leave a Comment