10.12.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Какви са причините за рухването на бетонната ограда на детска градина в Благоевград

В Благоевград строеж на нова сграда доведе до опасно пропадане и частично разрушаване на двора на детска градина. Управата на града спешно спря строителството.

„Притесни сме. Не сме очаквали да се случи такова нещо. Имаме опасения за евентуални по-сериозни проблеми, ако не бъдат предприети съответните мерки”, заяви директорът на детската градина Катя Низамова.

Пропадането се е случило в почивен ден. „Констатирахме срутването в понеделник и веднага уведомихме администрацията в града. От там веднага изпратиха комисия, която да се запознае с проблема”, добави тя.

„Дотук се стигна заради некачествено изпълнение на някои възстановителни дейности по връщане на обратния насип. Има изградена подпорна стена, но след изграждането й този насип не е върнат и така се стигна до свлачището”, коментира Петър Калпачки от Община Благоевград.

„Строителите казват, че щели да го върнат. Изготвихме заповед за спиране на строителството до укрепване на оградата и терена. След като се извършат всички дейности и оградата се обезопаси, строителството ще продължи”, посочи той.

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС

Related posts

ЮЗУ „Неофит Рилски“ спечели два проекта по програма „Еразъм+“ и един проект по Норвежкия финансов механизъм

Дани Тренчева

Dell’s Return To Stock Market Leaves A Bitter Taste In Company Finance Future

admin

Без зелен сертификат на лифта в Банско

Дани Тренчева

Цената за лифт на Банско – с 200 лв. нагоре

admin

Над 140 хил. души в област Благоевград вече са ваксинирани срещу COVID – 19

Дани Тренчева

Стартира реконструкцията на бул. „Европа“ в Сандански

admin

Leave a Comment