12.08.2022
България Политика

Ицо Хазарта влиза в политиката: Кандидатира се за депутат в 47-то Народно събрание

Ицо Хазарта се кандидатира за народен представител, обяви самият той в профила си във Facebook. Популярният музикант е водач на листата на „Продължаваме промяната“ в 25 МИР в София. 

„Преди няколко седмици получих едно телефонно обаждане. Беше от Кирил Петков, който ме помоли да се срещнем в изследователския център, където той работи. Срещата ни продължи два часа, в които този човек с най-обикновени думи ми разказа кой е, какво е правил досега и какво възнамерява да направи занапред. Познавам доста български политици и честно казано – бях изненадан. Изненадан както от начина, по който този човек разсъждава, така и от факта, че за първи път виждам подобна личност в българския политически живот.“, пише той.

„Много често в последните години си казвам – добре бе, правиш песни. Понякога дори стават хубави. Даваш интервюта, пишеш статии и статуси, хората ги харесват и ти се радват. Изкарваш пари, гледаш си кефа и си живееш живота. Да, ама в България има много неща, които не ти харесват. Променяш ли нещо с тия песни, с тия интервюта и статии? Нищо не променяш. Изпитвам истински ужас от мисълта, че един ден ще се обърна назад и ще видя как никога не съм посмял да рискувам своя хубав живот в името на нещо по – голямо и важно. Никога не се опитах да помогна на страната, която ми даде всичко, а аз не ѝ дадох нищо. Седя и си казвам – не се занимавай с идиоти. Да, но идиотите нямат нищо против да се занимават с мен. С децата ми, с близките ми, с приятелите ми. С хората, заради които ме има мен“. Това са мотивите му да се впусне в политиката.

Хазарта споделя, че е проверил „доста обстойно кой е Кирил Петков, както и какво е свършил за четирите месеца, докато беше служебен министър. Разговарях доста пъти с него и с Асен Василев“, споделя още той.

Рапърът казва още, че добре е обмислил предложението и е провел важни разговори: „Проведох много дълъг разговор с един техен съмишленик – професор и истински успял човек, невероятно интелигентен и международно признат учен. Мислих много, посъветвах се с близките ми, както и с други хора, на които държа и вярвам, и взех решение. Кандидатирам се за народен представител в 47 – то Народно събрание. Ще бъда водач на листата на „Продължаваме промяната“ в 25 МИР – София. Надявам се и вярвам, че ще ме подкрепите“, заключва Ицо Хазарта. 

Related posts

Парламентарни трикове при избора на председател на временната комисия за газопроводите през България

admin

„Възраждане“ дава зеления сертификат на Конституционния съд

Дани Тренчева

2542 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

Румен Радев: Каквато и да е предисторията и предтекста за войната в Украйна, нищо не може да оправдае потъпкването на националния суверенитет

admin

Разхлабват антиCOVID мерките в София

Дани Тренчева

ГДБОП разследва злоупотреба с пари от еврофондове

admin

Leave a Comment