18.06.2024
България Политика

Ицо Хазарта влиза в политиката: Кандидатира се за депутат в 47-то Народно събрание

Ицо Хазарта се кандидатира за народен представител, обяви самият той в профила си във Facebook. Популярният музикант е водач на листата на „Продължаваме промяната“ в 25 МИР в София. 

„Преди няколко седмици получих едно телефонно обаждане. Беше от Кирил Петков, който ме помоли да се срещнем в изследователския център, където той работи. Срещата ни продължи два часа, в които този човек с най-обикновени думи ми разказа кой е, какво е правил досега и какво възнамерява да направи занапред. Познавам доста български политици и честно казано – бях изненадан. Изненадан както от начина, по който този човек разсъждава, така и от факта, че за първи път виждам подобна личност в българския политически живот.“, пише той.

„Много често в последните години си казвам – добре бе, правиш песни. Понякога дори стават хубави. Даваш интервюта, пишеш статии и статуси, хората ги харесват и ти се радват. Изкарваш пари, гледаш си кефа и си живееш живота. Да, ама в България има много неща, които не ти харесват. Променяш ли нещо с тия песни, с тия интервюта и статии? Нищо не променяш. Изпитвам истински ужас от мисълта, че един ден ще се обърна назад и ще видя как никога не съм посмял да рискувам своя хубав живот в името на нещо по – голямо и важно. Никога не се опитах да помогна на страната, която ми даде всичко, а аз не ѝ дадох нищо. Седя и си казвам – не се занимавай с идиоти. Да, но идиотите нямат нищо против да се занимават с мен. С децата ми, с близките ми, с приятелите ми. С хората, заради които ме има мен“. Това са мотивите му да се впусне в политиката.

Хазарта споделя, че е проверил „доста обстойно кой е Кирил Петков, както и какво е свършил за четирите месеца, докато беше служебен министър. Разговарях доста пъти с него и с Асен Василев“, споделя още той.

Рапърът казва още, че добре е обмислил предложението и е провел важни разговори: „Проведох много дълъг разговор с един техен съмишленик – професор и истински успял човек, невероятно интелигентен и международно признат учен. Мислих много, посъветвах се с близките ми, както и с други хора, на които държа и вярвам, и взех решение. Кандидатирам се за народен представител в 47 – то Народно събрание. Ще бъда водач на листата на „Продължаваме промяната“ в 25 МИР – София. Надявам се и вярвам, че ще ме подкрепите“, заключва Ицо Хазарта. 

Related posts

Възможен е кабинет на ГЕРБ и ДПС със смокиново листо НДСВ?

admin

Дрогиран шофьор удари патрулка при опит за избяга от полицията

admin

Отново липса на жизненоважни лекарства за бременни в аптеките

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

НОИ обяви средният осигурителен доход за декември

Дани Тренчева

ПСС: Добри са условията за туризъм в планините днес

admin

Leave a Comment