18.06.2024
112 България

Инцидент с товарен влак на гарата в Мездра

Товарен влак дерайлира в района на гара Мездра. Инцидентът е станал късно снощи. 5 от общо 24 вагона излизат от релсите и блокират движението в двете посоки. Работата по освобождаването на железопътното трасе продължи до 6 часа тази сутрин.

По предварителна информация композицията е собственост на частен превозвач, собственик на влака, причинил трагедията в Хитрино. Няма данни за пострадали. По случая започва разследване. През цялата нощ на място се извършваше оглед, работеше се и по отстраняване на проблемите.

Машинистът сподели, че се е движел с по-малко от разрешената скорост и всичко по влака е било наред.

А в първите часове след инцидента разследването установява и каква е най-възможната причина за дерайлирането. 

„На 13-ия вагон при първата талига на първата колоос бандажната гривна е превъртяла. В експлоатация това може да се случи. Вагоните са празни, идват от Румъния”,обясни инж. Бойчо Скробански, който е зам.-председател на УС на НБРПВВЖТ.  Той посочи, че два вагона от композицията са вдигнати на релсите. Нанесени са обаче сериозни щети на инфраструктурата на гарата.

Заради инцидента в продължение на часове движението в двете посоки – както към Варна, така и към София беше блокирано. А към 4 часа тази сутрин отвориха едната линия между Роман и Мездра. Част от пътниците, които пътуваха за Варна, бяха извозени от гара „Мездра – Юг” до Роман с автобус, откъдето се прехвърлиха на друг влак, който ги откара до Варна.

Източник: NOVA

Related posts

От 21 март отпада изискването за „зелен сертификат“ за всякакви дейности в България

И днес остава засилено полицейското присъствие по пътищата в цялата страна

admin

БСП ударно назначава в горите съпартийци и кадри на ДПС и ГЕРБ

КПКОНПИ към Йорданова: Кухите фрази не прикриват липсата на капацитет

Дани Тренчева

НАП: 2,3 млрд. лева повече са събрани спрямо 2020 година

Дани Тренчева

Пролет ни очаква в началото на декември

admin

Leave a Comment