21.02.2024
Благоевград Политика Пулсът на Югозапада

Изключиха от групата на БСП съветника Веселин Христов заради подкрепата му на заема от 17 млн. лв. за аквапарка в Благоевград

Пленум на общинската организация на БСП с 16 гласа “за” и един „въздържал се” изключи тази вечер общинския съветник и бивш младежки лидер в БСП – Благоевград  Веселин Христов от групата на съветниците от партията. Две от общо трите точки в дневния ред на форума касаеха социалиста, дръзнал да има мнение, различно от това на настоящото ръководство на партията столетница в лицето на Любен Милев и отговорника на групата на червените съветници д-р Владимир Пандев.

Интересно е, че предложението на Изпълнителното бюро за изключване на В. Христов предхождаше разискванията около вота му на последната извънредна сесия на местния парламент на Благоевград, когато той подкрепи предложението за теглене на 17 млн. лв. общински дълг, с който да се изгради аквапарк и да се реновира парк Бачиново. Постъпката му обаче е определена в разрез с взетите политически решения в партията. Той е сред други 23 съветника в местния парламент, които подкрепиха вземането на кредита.

Със З А П О В Е Д № OA-AK-289 от 23.09.2022 г., областният управител на област Благоевград Николай Шушков връща Решение № 332/16.09.2022 г. на Общински съвет – Благоевград, като незаконосъобразно, прието в противоречие с изискванията на чл.13 и следващите от Закона за общинския дълг. Не са спазени разпоредбите на Правилника за организация и дейността на Общински съвет Благоевград, касаещи разглеждането повторно на въпрос, който вече е решен с влязъл в сила административен акт. Препис от Заповедта е връчена на председателя на Общински съвет Благоевград и на кмета на Община Благоевград.

Related posts

Богата програма за празника на Симитли – Рождество на Пресвета Богородица

admin

Депутатите на ГЕРБ напуснаха пленарната зала по време на президентското слово

Дани Тренчева

Отстранена е аварията на довеждащия водопровод, поради която кв. „Ораново“ остана без вода

Дани Тренчева

НС даде зелена светлина на МС да одобри френското предложение за РМС

Намериха кило канабис във фирмен офис В Гоце Делчев

Община Сандански инициира среща с представители на общините Петрич, Кресна и Струмяни

Дани Тренчева

Leave a Comment