27.03.2023
Пулсът на Югозапада

Изграждат нов мост над река Струма, при Покровнишко шосе

След създалата се аварийна ситуация с пропадането на моста над река Струма на Покровнишко шосе е направен обстоен преглед отКомисия от Института за пътища и мостове. Заключението – да бъде изградено ново мостово съоръжение или реконструкция на сегашния мост.

Иван Кунев с позицията на Областното пътно управление Благоевград:

„Настояването на Областното пътно управление е да се направи ново пътно съоръжение, тъй като това е строено през 60-те години. По тогавашните норми е било добре, но в момента коритото на реката е занижено с два метра и трябва да се изгради ново съоръжение“, уточни Кунев.

Няма да има проблем с подаването на газ за Благоевград и повредената газопреносната тръба ще бъде укрепена. В процеса на укрепване на тръбата газоподаването към града ще бъде спряно за един – два  часа, съобщи представител на компанията доставчик на газ – Борис Николов:

„Беше взето решение да се направи укрепване на самата тръба. Допълнително ще я закрепим към моста, за да може да издържи, докато се вземе крайното решение какво ще се случва с моста“, уточни Николов.

Мостът над река Струма при Покровнишко шосе остава затворен за движение.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

Бус се вряза във витрина на магазин в Гоце Делчев

Дани Тренчева

Пореден опит за саморазправа от страна на потенциални нарушители осуетиха горски служители

admin

Маруся Филатова: В плана ни за интегрирано развитие ще бъде дефинира нова визия, стратегическите цели и приоритетите за развитието на община Симитли в периода 2021 – 2027 г.

Дани Тренчева

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов: Войната между община и държава за парк „Македония“ е пагубна за града

admin

Kриминалисти от ОДМВР – Кюстендил иззеха голямо количество канабис и боеприпаси от имота на 56-годишен местен жител

Дани Тренчева

Община Симитли бе домакин на кръгла маса „Изграждане на устойчиво бъдеще за местния бизнес и общността чрез електрическа мобилност“ по проект E.VE.CR.I Local-e

Leave a Comment