13.04.2024
Пулсът на Югозапада

Изграждат нов мост над река Струма, при Покровнишко шосе

След създалата се аварийна ситуация с пропадането на моста над река Струма на Покровнишко шосе е направен обстоен преглед отКомисия от Института за пътища и мостове. Заключението – да бъде изградено ново мостово съоръжение или реконструкция на сегашния мост.

Иван Кунев с позицията на Областното пътно управление Благоевград:

„Настояването на Областното пътно управление е да се направи ново пътно съоръжение, тъй като това е строено през 60-те години. По тогавашните норми е било добре, но в момента коритото на реката е занижено с два метра и трябва да се изгради ново съоръжение“, уточни Кунев.

Няма да има проблем с подаването на газ за Благоевград и повредената газопреносната тръба ще бъде укрепена. В процеса на укрепване на тръбата газоподаването към града ще бъде спряно за един – два  часа, съобщи представител на компанията доставчик на газ – Борис Николов:

„Беше взето решение да се направи укрепване на самата тръба. Допълнително ще я закрепим към моста, за да може да издържи, докато се вземе крайното решение какво ще се случва с моста“, уточни Николов.

Мостът над река Струма при Покровнишко шосе остава затворен за движение.

Източник: Радио Благоевград

Related posts

B с. Черниче бе открита новата учебна година за Неделното училище

Дани Тренчева

Д-р А. Тонгов, МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев: Болните при нас се увеличават прогресивно, затова настояваме да бъде обявена грипна ваканция

admin

Сърца с пожелания, изработени с много любов от седмокласници, получиха учители и ученици в училището в с. Долно Осеново

Дани Тренчева

Местят открития пазар в Благоевград

admin

Движението по път I-1 Благоевград – Кресна в участъка от Благоевград до разклона за Стара Кресна се осъществява с повишено внимание

Дани Тренчева

Трима мъже са задържани в Дупница при спецакция срещу наркоразпространението

Дани Тренчева

Leave a Comment