21.02.2024
112 България

Известен бизнесмен преби съпругата си

Жената е с опасност за живота си, след като ѝ е нанесен побой с ракета за тенис

За последните 2 дни Прокуратурата в Пловдив работи по 4 особено фрапиращи случая на домашно насилие, това съобщи говорителят ѝ прок. Атанас Илиев на извънреден брифинг вчера, пишат от Под тепето.

По единият от тях, той описа на пръв поглед идеалното семейство – бизнесмен с две деца. Мъжът обаче системно тормозел съпругата, момчето и момичето им. Те имали инсталирани подслушвателни устройства и системи за следене на телефоните. Често били заключвани в жилището и тормозени.

Конкркетното насилие било предизвикано от това, че прибирайки се у дома, бизнесменът заварил съпругата си да говори по телефон, за чието съществуване той не знаел и не следял. Тогава взел ракета за тенис и я пребил жестоко.

„Сигналът в полицията е постъпил снощи в 23 часа“, уточни зам.-районният прокурор Атанас Илиев.

В следствие на побоя жената има множество хематоми, фрактура на две ребра, скъсан далак и спукано тъпанче. Състоянието ѝ е тежко, а в момента лекарите в УМБАЛ „Св. Георги“ правят операция на далака ѝ.

До момента съпругата на 44-годишния бизнесмен не е подавала сигнали в полицията, че е жертва на домашно насилие.

Лекарят от Спешното отделение, който посреща жертвата в болницата, я разпознал. Той си спомнил, че през 2018-та е лекувал жената с множество травми. Тогава тя твърдяла, че е паднала по стълбите.

За щастие децата не са станали свидетели на побоя тази вечер. Жертвата е успяла да избяга и се е свързала със своя приятелка, която я е закарала в Спешното.

Мъжът е арестуван и предстои мярката му да бъде удължена на 72 часа.

От Прокуратурата отказаха да разкрият самоличността на семейството.

 

Related posts

Времето до средата на януари! Кога се завръща зимата?

admin

Заловиха камион с 26 мигранти до Драгоман

admin

Започва Коледният пост

Дани Тренчева

Седмица след като правителството обяви, че Иван Демерджиев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи, той отрече

admin

Нинова: БСП беше социалният стълб на това правителство

admin

Бабинден е – отбелязваме Деня на родилната помощ

Дани Тренчева

Leave a Comment