13.08.2022
България

Иван Демерджиев: Очаквам отговори от главния прокурор

„В папките освен дневният ред за заседанието, има и материали, свързани с прекратяването на три досъдебни производства по отношение на Иван Тотев, бивш кмет на Пловдив“, каза правосъдният служебен министър Иван Демерджиев преди днешния Пленум на Висшия съдебен съвет, предаде БГНЕС.

„На 22 март 2021 година четирима прокурори от Специализираната прокуратура едновременно решават да прекратят две досъдебни производства. За мен това е странно. На 20 април се прекратява още едно. Така, на практика Тотев е амнистиран и влиза в изборите за 45 НС. Третирайки тази информация на база на изявлението на главния прокурор Иван Гешев, спомняте си той беше подал защита по отношение искането на проф. Стоилов за отстраняването му, там в тази защита се намира статия „Гешев и справедливостта“. В нея е описано, че той е нов център на политическата власт и моето питане е тези три прекратявания свързани ли са с тази му функция”, обясни министърът на правосъдието.

Досъдебните производства са от най-различно естество, каза още той преди Пленума на ВСС.

„Те започват по различно време, но приключват по едно и също. Едното е за зоопарка, другото е за отклоняване на средства за почистване за гробищни паркове, а третото касае градски транспорт. Очаквам отговори от органите по разследване, включително и от г-н Гешев“, заяви Демерджиев.

Източник: БГНЕС

Related posts

Дават по 300 лева помощ за отопление на 50 хиляди домакинства

Дани Тренчева

ИТН внася законодателни промени в подкрепа на майките на деца с увреждания

Дани Тренчева

Завърши ремонтът на Прохода на Републиката

Дани Тренчева

Напускащите украинци през Дуранкулак са много повече от влизащите в страната

admin

Арестуваха служител на ДАНС за подкуп

Дани Тренчева

50 хиляди украински бежанци са останали в България

Leave a Comment