05.02.2023
България

Иван Демерджиев: Очаквам отговори от главния прокурор

„В папките освен дневният ред за заседанието, има и материали, свързани с прекратяването на три досъдебни производства по отношение на Иван Тотев, бивш кмет на Пловдив“, каза правосъдният служебен министър Иван Демерджиев преди днешния Пленум на Висшия съдебен съвет, предаде БГНЕС.

„На 22 март 2021 година четирима прокурори от Специализираната прокуратура едновременно решават да прекратят две досъдебни производства. За мен това е странно. На 20 април се прекратява още едно. Така, на практика Тотев е амнистиран и влиза в изборите за 45 НС. Третирайки тази информация на база на изявлението на главния прокурор Иван Гешев, спомняте си той беше подал защита по отношение искането на проф. Стоилов за отстраняването му, там в тази защита се намира статия „Гешев и справедливостта“. В нея е описано, че той е нов център на политическата власт и моето питане е тези три прекратявания свързани ли са с тази му функция”, обясни министърът на правосъдието.

Досъдебните производства са от най-различно естество, каза още той преди Пленума на ВСС.

„Те започват по различно време, но приключват по едно и също. Едното е за зоопарка, другото е за отклоняване на средства за почистване за гробищни паркове, а третото касае градски транспорт. Очаквам отговори от органите по разследване, включително и от г-н Гешев“, заяви Демерджиев.

Източник: БГНЕС

Related posts

Жулиян Георгиев и Александър Тасев с отлично представяне в кръг от BMU БАЛКАНСКИ ШАМПИОНАТ в Одрин

Проф. Кантарджиев с прогноза кога COVID-19 ще отслабне и маските ще паднат

Дани Тренчева

Недекларирани цигари са открити на летище София при проверка на пътници пътуващи за Лондон

admin

Заловиха течен метамфетамин за близо 11 млн. лева на Летище София

Дани Тренчева

Стартира кампания срещу насилието над жени и деца

Дани Тренчева

Рекордни цени на агнешкото за Великден

Leave a Comment