10.12.2023
България

Зам.-председател на БХРА: Да се запази 5% ДДС за туризма, заведенията и хотелите

Тристранката не удължи намаленото ДДС за заведенията. От бранша негодуват срещу високите цени на тока и ограниченията за посетители.

„ДДС да бъде редуцирано до 5% за туристическите услуги, заведенията и хотелиерството“, това каза в „Социална мрежа“ по NOVA NEWS Атанас Димитров, зам.-председател на БХРА.

Той уточни, че за това призовават и организации в бранша от ЕС. Според него тази мярка в България е свършила добра работа досега.

Димитров добави, че е налице безпрецедентен срив в туристическия бизнес у нас, 80-90% е свиването на потребяваните услуги.

„Вече трета година хората нямат сигурност, отлив на клиенти, няма персонала. Когато се върне нормалното, няма да има кой да предлага качествена услуга. Зеленият сертификат се очакваше да реши някакви проблеми, но това не се случи, защото нивото на ваксинация е ниско, а ваксинираните са в голямата част възрастни хора“, подчерта зам.-председателят на БХРА

Той допълни, че засега цените в заведенията се задържат, но това няма как да продължи, защото всички стоките и консумативите стават все по-скъпи.

„Много заведения затварят за зимните месеци, изчаквайки пролетта, но има и такива, които затварят завинаги“, заключи Атанас Димитров.

Related posts

12 милиона лева е план-сметката за изборите, която ЦИК е съгласувала

admin

Почитаме Св. мъченица Татяна Римска

Дани Тренчева

Линейка с пациент катастрофира в София

admin

Почитаме Св. мчци Ермил и Стратоник

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Часове преди ЦСКА-София – Ботев Пд бе унищожена една от гредите на „Българска Армия“

Leave a Comment