03.10.2023
112

Заев: Пътници на задните седалки са счупили прозорец, за да се спасят

Оставям на българските експерти да установят причините за инцидента. Тези, които са останали живи, имат своите спомени какво точно се е случило. Това заяви македонският премиер Зоран Заев пред „Пирогов”.

„Когато са избухнали пламъците, хората на задните седалки от автобуса са успели да счупят прозореца и да се спасят”, добави той.

Не всички пострадали са от Скопие, заяви още Заев. „Всичките са граждани на Република Северна Македония. Те обаче са от повече националности. Имаме един гражданин от Сърбия и един с белгийско гражданство”, уточни македонският премиер.

По-рано тази сутрин премиерът на Северна Македониа каза в ефира на NOVA, че сред жертвите на жестоката автобусна катастрофа на АМ „Струма” има и деца. 

„Това е голяма трагедия. Разследват се причините за инцидента. Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация”, каза още Заев. Той подчерта, че все още не е потвърдена самоличността на загиналите.

„Информирах нашите служби да подготвят нашите екипи и да пристигнат на мястото. Отивам в България да посетя хората в болницата. Трагично е, че сред жертвите има и деца. Ще бъдем много благодарни на българските власти да открият причините за инцидента и да ги споделят с Македония. Със сигурност гражданите на България и Македония ще искат да знаят какво се е случило”, коментира Заев пред МакПрес, предава БТА.

„Знаем, че това е голям пожар и поради него са загинали хора, но дали е избухнал в катастрофата или преди нея, ще кажат експертите. Голяма трагедия, болката ни е голяма, съболезнования към семействата на загиналите”, добави македонският премиер.

Източник: NOVA

Снимка: БГНЕС

Related posts

Откриха труп на мъж в центъра на София

admin

Верижната катастрофа в София: Шофьорът получил епилептичен припадък

admin

Спецакция в Русенско

admin

Разследват палеж на автомобили в Перник

admin

Млада шофьорка предизвика ПТП и пострада

admin

Камион катастрофира в прохода „Боаза“ край Търговище

Дани Тренчева

Leave a Comment