27.07.2024
112 България

Задържаха група, извършила взломна кражба от търговски обекти в столицата

Специализираната полицейска операция по задържане на участници в престъпната група е реализирана в ранните часове на днешния ден в София. Оперативните действия са осъществени от служители на сектор „Кражби“ при отдел „Криминална полиция“ в СДВР съвместно със сектор „Кобра“ и със съдействието на сектор „Кражби“ в ГДНП.

Трима от групата са задържани, непосредствено след като около 4.30 часа проникнали в търговски обект на мобилен оператор чрез взломяване на врата и отнели изложеното на витрината. Четвъртият участник е арестуван след кратко преследване, последвало след неизпълнение на полицейско разпореждане.

Работата по разследване на престъпните посегателства на групата е започнала преди около месец и половина. В хода на продължаващите процесуално-следствени действия ще бъде проверявана съпричастността на задържаните и към други подобни посегателства.

Трима от участниците в групата са криминално проявени, един от тях е с над 24 криминалистически регистрации, друг има осъдителна присъда в Германия за взривяване на АТМ устройство.

Извършителите остават в ареста със заповед за полицейско задържане за срок до 24 часа. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани в компетентната прокуратура.

В рамките на около 2 месеца това е втората престъпна група, извършвала подобни престъпления, задържана в резултат на разследване на криминалисти от СДВР. В края на месец септември четирима мъже бяха арестувани след гонка и опит на извършителите да избягат от полицейските екипи, във връзка с посегателство от търговски обект. Групата, известна на МВР и действала основно на територията на София, бе следена от около месец.

Related posts

Първо министерство въвежда зелен сертификат за служителите си

Дани Тренчева

Прогноза за времето 25 февруари 2022

Дани Тренчева

Верижната катастрофа в София: Шофьорът получил епилептичен припадък

admin

Бомбардировки над Житомир, поразени са две болници

Дани Тренчева

29 декември – Денят на Св. 14 хиляди младенци-мъченици, избити от Ирод

Дани Тренчева

Делта плюс вече е в България

Дани Тренчева

Leave a Comment