05.02.2023
112 България

Задържаха група, извършила взломна кражба от търговски обекти в столицата

Специализираната полицейска операция по задържане на участници в престъпната група е реализирана в ранните часове на днешния ден в София. Оперативните действия са осъществени от служители на сектор „Кражби“ при отдел „Криминална полиция“ в СДВР съвместно със сектор „Кобра“ и със съдействието на сектор „Кражби“ в ГДНП.

Трима от групата са задържани, непосредствено след като около 4.30 часа проникнали в търговски обект на мобилен оператор чрез взломяване на врата и отнели изложеното на витрината. Четвъртият участник е арестуван след кратко преследване, последвало след неизпълнение на полицейско разпореждане.

Работата по разследване на престъпните посегателства на групата е започнала преди около месец и половина. В хода на продължаващите процесуално-следствени действия ще бъде проверявана съпричастността на задържаните и към други подобни посегателства.

Трима от участниците в групата са криминално проявени, един от тях е с над 24 криминалистически регистрации, друг има осъдителна присъда в Германия за взривяване на АТМ устройство.

Извършителите остават в ареста със заповед за полицейско задържане за срок до 24 часа. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани в компетентната прокуратура.

В рамките на около 2 месеца това е втората престъпна група, извършвала подобни престъпления, задържана в резултат на разследване на криминалисти от СДВР. В края на месец септември четирима мъже бяха арестувани след гонка и опит на извършителите да избягат от полицейските екипи, във връзка с посегателство от търговски обект. Групата, известна на МВР и действала основно на територията на София, бе следена от около месец.

Related posts

Дневен хороскоп за 4 февруари 2022

Дани Тренчева

България е в тъмночервената зона по заболеваемост, само 3 области не са

Дани Тренчева

Хаджигенов и Бабикян заляха табелата на руското посолство с червена боя

admin

Обмислят по-скъпа вода за домакинствата, които харчат повече кубици

Дани Тренчева

Гешев ще присъства на разпита на обвинения за пране на пари за „Хемус“

Дани Тренчева

Бойко Борисов е задържан

Leave a Comment