21.03.2023
България

Завърши ремонтът на Прохода на Републиката

Днес в следобедните часове ще бъде възстановено движението по ремонтираните близо 22 км от Прохода на Републиката – път II-55, в участъка Килифарево – Предела в област Велико Търново. Със завършване на строителните работи се повишава безопасността на движение през предстоящия зимен сезон, тъй като трасето е основна пътна връзка за интензивния тежкотоварен трафик между Северна и Южна България, както и за пътуващите от ГКПП „Дунав мост 1“ през Стара планина към ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Маказа“.

Отсечката е с възстановена асфалтова настилка, обрушени и обмрежени скатове, подобрено отводняване, съоръженията са с подменени дилатационни фуги, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи /мантинели/ и др.

При ремонта са положени 2 200 тона асфалтова смес, по алпийски способ са обрушени 300 куб. м скатове и са положени 50 000 кв. м мрежи, които предпазват пътното платно от свличането на камъни. Почистени са 350 куб. м свлачищни и срутищни участъци и са укрепени 60 куб. м пътни откоси.

Стойността на ремонтните дейности е 2,1 млн. лв. с ДДС. Изпълнител е пътноподдържащата фирма „Пътни строежи-Велико Търново“ АД, с която АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Велико Търново.

Related posts

73-годишна жена е изнасилена от 23 годишен мъж

admin

29 декември – Денят на Св. 14 хиляди младенци-мъченици, избити от Ирод

Дани Тренчева

Мащабна спецакция в Карнобат

Дани Тренчева

Осигурени са тестовете за учениците до средата на януари

Дани Тренчева

„Преходен дом“ за затворници на стойност 1,3 млн. лв. строят в Бургас

admin

Задържаха мъж и жена при опит да откраднат хранителни продукти от магазин

admin

Leave a Comment