20.06.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Единадесетокласничката Ивана Димитрова от Симитли с бронзов медал в Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово” 2023

За пореден път община Симитли се гордее с успеха на дете от общината. Този път постижението е на Ивана Димитрова Димитрова, ученичка от 11-ти клас в Су „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли, която завоюва ТРЕТО МЯСТО в X-ти Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово” 2023 за литературно творчество, рисунка, мултимедийна презентация и видеоклип.

Организатори на проявата са Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата и Община Търговище. Целите на конкурса са да се провокира творческият потeнциал, положителното мислене и родолюбивите нагласи у младите хора; да се представи възможност за изява и развитие таланта на учениците; да се стимулира и насърчи създаването на литературни и художествени произведения от подрастващите, чрез които да изразяват своето отношение към значими културни, исторически и природни забележителности и събития в България, както и да се мотивират децата и младежите, да се популяризират обекти и събития от региона, където живеят.

Ивана участва в конкурса с есето „БЪЛГАРИЯ В КАРТИНИ И СЛОВО”, раздел „Литературно творчество”, възрастова група: 8 – 12 клас. За награда получава ГРАМОТА и БРОНЗОВ МЕДАЛ. Ръководител на единадесетокласничката е г-жа Ангелина Василева – гл. учител по български език и литература в СУ – гр. Симитли.

Тържественото награждаване на ученичката ИВАНА ДИМИТРОВА ще бъде на 12 май 2023 г. в гр. Търговище. Събитието е част от културната програма на Община Търговище.

 

Related posts

Над 119 000 души са ваксинираните в Благоевградска област

Дани Тренчева

Коледарчета от филиала на ДГ „Радост“ в село Крупник полазиха кмета Иванка Чакалска, а тя ги дари с подаръци

Дани Тренчева

Нови фалити на търговци на главната улица в Сандански

admin

2523 на 100 хиляди е заразната заболеваемост в Благоевград

Дани Тренчева

4 нови случая на коронавирус в Благоевград

admin

Второкласници и третокласници от училището в Крупник спечелиха 15 златни и 10 сребърни медала от Националното състезание „Моята Родина“

Leave a Comment