22.09.2023
Covid-19

Д-р Симидчиев: Само ваксинираните и с бустерна доза ще се опазят от Омикрон

Дори хората с повече антитела ще се заразят с новия вариант на коронавируса – Омикрон, ако не са напълно ваксинирани, включително с бустерна доза. Такова мнение изрази в ефира на „Здравей, България” пулмологът и депутат от „Демократична България”д-р Александър Симидчиев.

Той е категоричен, че ако ваксиналното покритие у нас се покачи, това ще доведе до драстично намаляване на заболеваемостта.

„В държавите с повишена заболеваемост, но и голям брой ваксинирани граждани, няма покачване на смъртността. Ваксината не може да предотврати заразяването, но може да предотврати усложненията и фаталния изход”, категоричен бе д-р Симидчиев.

Медикът подкрепи идеята на правителството да дава финансови стимули на ваксинираните пенсионери, Но подчерта, че на страната ни е нужен по-устойчив план за справяне с пандемията.

„Аз съм привърженик на позитивната мотивация. Но трябва преди всичко да се организира добра информационна кампания, хората да имат правилно разбиране по темата и да могат да вземат мотивирани решения”, коментира д-р Симидчиев.

Related posts

3469 са новите случаи на коронавирус у нас

Дани Тренчева

Няма случаи на варианта Омикрон у нас

Дани Тренчева

Акад. Петрунов: На здравната система няма да ѝ е лесно с Омикрон

Дани Тренчева

Бустерна доза на AstraZeneca генерира висок брой антитела срещу Омикрон

Дани Тренчева

Нови противоепидемични мерки в Благоевградска област

Дани Тренчева

Решават дали да се издава зелен сертификат при наличие на антитела

Дани Тренчева

Leave a Comment