29.11.2022
Covid-19

Д-р Симидчиев: Само ваксинираните и с бустерна доза ще се опазят от Омикрон

Дори хората с повече антитела ще се заразят с новия вариант на коронавируса – Омикрон, ако не са напълно ваксинирани, включително с бустерна доза. Такова мнение изрази в ефира на „Здравей, България” пулмологът и депутат от „Демократична България”д-р Александър Симидчиев.

Той е категоричен, че ако ваксиналното покритие у нас се покачи, това ще доведе до драстично намаляване на заболеваемостта.

„В държавите с повишена заболеваемост, но и голям брой ваксинирани граждани, няма покачване на смъртността. Ваксината не може да предотврати заразяването, но може да предотврати усложненията и фаталния изход”, категоричен бе д-р Симидчиев.

Медикът подкрепи идеята на правителството да дава финансови стимули на ваксинираните пенсионери, Но подчерта, че на страната ни е нужен по-устойчив план за справяне с пандемията.

„Аз съм привърженик на позитивната мотивация. Но трябва преди всичко да се организира добра информационна кампания, хората да имат правилно разбиране по темата и да могат да вземат мотивирани решения”, коментира д-р Симидчиев.

Related posts

Новите случаи на коронавирус у нас са 532

Дани Тренчева

Нов рекорд на заразените с коронавирус у нас за денонощие – 6816 случая

Дани Тренчева

МОН: Най-много заразени ученици има от I до IV клас

Дани Тренчева

Андрей Ковачев: На европейско ниво няма да се вземе решение за задължителна ваксинация

Дани Тренчева

МОН: Двойно увеличение на учениците с положителни тестове за седмица

Австрия отменя локдауна за неваксинирани

Дани Тренчева

Leave a Comment