21.02.2024
Пулсът на Югозапада Разлог

Д-р Радка Божикова бе избрана за изпълняващ длъжността управител на болницата в Разлог

Д-р Радка Божикова – началник на отделение по Акушерство и гинекология в МБАЛ – Разлог бе избрана за изпълняващ длъжността управител на болницата на провелото се извънредно заседание на Общински съвет – Разлог.
До тази ситуация се стигна след като бе организиран конкурс за длъжността “Управител на “МБАЛ- Разлог” ЕООД”, във връзка с изтичащия мандат на досегашният дългогодишен ръководител на лечебното заведение д-р Божидар Велев.
През м. юли бе назначена комисия от Общински съвет – Разлог, която през м. ноември класира на първо място кандидата Янко Кочев да оглави МБАЛ- Разлог. Решението на комисията бе подложено на гласуване от Общински съвет – Разлог, което стана повод за почти двучасови емоционални дебати между съветниците, ръководството на Община Разлог и представители на лечебното заведение.
На провелата се извънредна сесия общинските съветници не приеха предложеното класиране от комисията. След това решение на местния парламент, считано от 18.11. 2022 г. до приключване на нов конкурс за избор на ръководител на МБАЛ- Разлог, д-р Радка Божикова ще управлява лечебното заведение.
“Общинският съвет взе най- доброто решение в създалата се ситуация, като прие с мнозинство предложението на представителите на МБАЛ-Разлог – д-р Радка Божикова да стане временно управляващ болницата. Общинска администрация и съветниците приехме доводите на медицинския екип на МБАЛ – Разлог.”, коментира инж. Венцислав Гърменов, Вр.И.Д. Кмет на община Разлог.
“Наша отговорност беше да проведем един абсолютно независим конкурс за избор на нов управител на болницата в Разлог. И ние го направихме. Явиха се трима кандидати, които бяха оценени и класирани по ясни и точно определени критерии. За нас като ръководството на община Разлог е важно да работим и занапред в диалогичност с Общински съвет – Разлог и МБАЛ – Разлог. Разбираме притесненията на лекарите, на целия медицински и немедицински екип, приемаме решението на общинските съветници и поемаме отговорността да проведем нов конкурс за управител на МБАЛ – Разлог. Не трябва да се забравя от никой, че приоритет са хората и тяхното право да получават адекватни, навременни и съвременни медицински услуги.“, допълни Иван Гюров, зам. – кмет на община Разлог.
Ръководството на Община Разлог изказва огромната си благодарност към председателят на комисията д-р Георги Димитров, който показа изключително голям професионализъм и отдаденост, за да се гарантира бъдещето на МБАЛ – Разлог. По време на заседанието д-р Димитров представи пред общинските съветници подробна презентация, включваща обзор на кандидатите, техните стратегии за развитие на МБАЛ- Разлог, начин на оценяване на представянето на желаещите да управляват болницата и аргументирано крайно класиране.
Община Разлог благодари на всички членове на комисията, чийто състав е определен с Решение на Общински съвет – Разлог: г-жа Колчева-Фарфарова, директорът на РЗИ-Благоевград, д-р Попадийн и г-жа Кьосева за цялостната работа, показаната независимост и безпристрастно оценяване на кандидатите за управител на МБАЛ – Разлог.
Временно избраният управител на МБАА – Разлог д-р Божикова е специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина от 2003-та година, като през същата се присъединява и към екипа на МБАЛ- Разлог. През 2009-та година лекарката става началник на болничното отделение по Акушерство и гинекология. През 2014 година д-р Божикова придобива и бакалавърска степен по Здравни грижи и управление на здравеопазването”.

Related posts

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов на първа копка на пътен възел край Кресна

admin

Тежка катастрофа край Благоевград, три линейки на място, има затиснати хора

Дани Тренчева

Обучението на ротационен принцип за учениците от V до XII клас в община Симитли и област Благоевград се удължава с още една седмица

Дани Тренчева

Спазваха ли се COVID мерките в Банско на 8 декември?

Дани Тренчева

Отстъпка за всички, платили данъците си за 2023 година, до края на април

admin

Центърът за настаняване от семеен тип в село Брежани организира коледен базар с ръчно изработени подаръци, сувенири, икони и играчки

Дани Тренчева

Leave a Comment