13.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Д-р Веселка Мончева назначена за гл. секретар в РЗИ – Благоевград

Шефката на дирекция „Контрол на заразните болести” в РЗИ – Благоевград д-р Веселка Мончева е определена за главен секретар в здравната инспекция. Това е разпоредил в своя заповед от 9 юни д-р Петър Иванов, шеф на дирекция „Медицински дейности“, който бе назначен временно за директор на РЗИ след отстраняването от поста  на д-р Калоян Калоянов. За новата длъжност на д-р Мончева, на която се падна най-голямата тежест по време на двегодишната ковидна пандемия, става ясно от заповед на и.д. директор на РЗИ от 10 юни, с която е прекратен конкурсът за съдебен администратор в дирекция „Административно-правно, финансово и стопанско обслужване“ (АПФСО ). Контролът по изпълнение на заповедта той възлага на гл. секретар д-р Мончева. Причината за прекратяване на обявената на 20 май конкурсна процедура е липсата на допуснати кандидати, които да отговарят на изисквания за длъжността, за която възнаграждението е от 740 лв. до 1940 лв.  Поради недопуснати кандидати бе прекратен и конкурсът за младши експерт в отдел „Медицински изследвания“ в дирекция „Надзор на заразните болести“.

Документи бе подал само един кандидат, който не е отговарял на изискванията за длъжността, за която възнаграждението е от 710 до 1600 лв., поради което конкурсът бе прекратен на 20 май от д-р Калоянов с една от последните му заповеди като директор.

В момента има два текущи конкурса в дирекция АПФСО, начело на която е Галина Тренчева-Николова. Единият е за главен счетоводител. Заплатата за тази длъжност е от 730 лв. до 1850 лв., като до участие за допуснати трима кандидати. Другият конкурс е за старши юрисконсулт, като заплатата за длъжността е от 710 лв. до 1700 лв., а допуснатите кандидати са двама.

Related posts

Двама задържани за купуване на гласове в Петрич

admin

Oбщина Благоевград пуска безплатни автобуси на Архангелова задушница

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) представи нов футболист

Дани Тренчева

Преустановят водоподаването в Симитли заради изместване на довеждащ водопровод

admin

Отстраниха шест от общо седем кандидати за строежа на моста при с. Покровник

admin

Екип от доброволци показва в центъра на Симитли как се гласува на машини

Дани Тренчева

Leave a Comment