28.11.2023
Covid-19 България

Д-р Бацелова, епидемиолог: Детските флакони на ваксините ще са по-различни заради дозирането

Новият вариант на COVID-19 определено ни притеснява, не можем да кажем дали ще доминира над Делта, има такива опасения. Виждаме, че доста държави вече предприемат мерки за недопускане на неговото навлизане на територията им. Това обясни в „Денят започва“ епидемиологът Христиана Бацелова.

За съжаление, при него се наблюдават доста промени, дали ще има пробив при ваксините, не може да се каже, фармацевтичните компании в момента правят проучвания, обясни Бацелова в отговор дали новият вариант може да превъзмогне защитата от ваксините.

Най-лошият вариант е да се върнем в изходна позиция – тоест да започнем отново ваксинирането с добавен компонент, смята тя.

Категорично, има смисъл от бустерната доза. Моята препоръка е хората, при които са минали 180 дни от втората доза, изобщо да не чакат и да не си правят тест за антитела, а да се ваксинират, обясни епидемиологът.

За ваксинираните с еднодозова ваксина, д-р Бацелова обясни, че ако са минали 6 месеца, могат да си поставят бустерна доза с РНК ваксина.

Притеснение относно децата има, подчерта епидемиологът.

ОСТАВИМ ЛИ ДЕЦАТА НЕВАКСИНИРАНИ, НИЕ ГИ ОБРИЧАМЕ НА ЗАРАЗЯВАНЕ. ОСВЕН ТОВА, ДЕЦАТА ИЗГРАЖДАТ МНОГО ПО-БЪРЗО ИМУНИТЕТ ОТ ВЪЗРАСТНИТЕ, ДОПЪЛНИ ТЯ. СПОРЕД НЕЯ ОБАЧЕ, БРОЯТ НА ВАКСИНИРАНИТЕ ДЕЦА У НАС Е МАЛЪК.

Надявам се много бързо да бъдат доставени детските флакони и министерството на здравеопазването бързо да реагира. Включително, аз очаквам да ваксинирам моите деца, обясни д-р Бацелова.

ДЕТСКИТЕ ФЛАКОНИ СА ПО-РАЗЛИЧНИ ЗАРАДИ ДОЗИРАНЕТО. ТЕ ЩЕ БЪДАТ И С ПО-РАЗЛИЧЕН ЦВЯТ НА КАПАЧКАТА, ЗА ДА МОЖЕ ТОВА ДА ГИ ОТЛИЧАВА ОТ ТЕЗИ ЗА ДЕЦА НАД 12 ГОДИНИ.

След 10 години няма какво да се случи от ваксините, тъй като нашият организъм е доста умен и нямаме дългосрочни ефекти, категорична е д-р Бацелова.

Защо да ваксинираме децата – отговорът е елементарен, за да бъдат здрави. Иначе ги обричаме на интубация, смърт, дълготрайно боледуване, категорична е д-р Бацелова.

Related posts

Наследниците на починалия литовски бизнесмен Денис Ершов съдят България за 1 млрд. евро

admin

Рашков отказал да получи призовка за АМ „Хемус“

admin

Затварят за движение Прохода на Републиката заради катастрофирал ТИР

Дани Тренчева

Катастрофа с един загинал затвори пътя София – Русе

admin

Прогноза за времето

admin

МВР отчете ръст на загиналите при ПТП в сравнение с предходната година

Дани Тренчева

Leave a Comment