05.02.2023
Пулсът на Югозапада Симитли

Държавно горско стопанство „Симитли“ е в пълна готовност да предостави коледни дръвчета

И тази година Държавно горско стопанство „Симитли“ е в пълна готовност да съдейства на жителите на общината, както и на всички институции в търсене и предоставяне на коледно дръвче. Повече подробности за условията и реда, по който може да се сдобиете с коледно дръвче от горското стопанство, може да получите на телефон: 0887 002458

Освен това общо над 12 хил. коледни дръвчета имат възможност да предложат за предстоящите празници останалите териториални поделения на Югозападното държавно предприятие.

Над 5500 от тях са живи елхи в контейнер от видовете обикновен и сребрист смърч, както и ела, които са най-предпочитани от потребителите. Произведени са в горските разсадници в „ДЛС Дикчан” и в държавните горски стопанства в Гоце Делчев, Елин Пелин, Кюстендил, Пирдоп, Самоков и Трън. При отсечените дръвчета асортиментът е по-богат и включва също черен и бял бор, както и зелена дугласка.

По традиция добивът на коледни елхи започва в началото на декември. Сече се само след подадени заявки от търговци в държавните горски и ловни стопанства на ЮЗДП. Всяко законно отрязано дърво е придружено със специална марка и идивидуален номер.

Елхите се предлагат на различна цена в зависимост от дървесния вид, височината и начина на добив. Цените на живите елхи с корен, които след празниците могат да бъдат засадени, са от 5.00 до 50.00 лева без ДДС. Отсечените се предлагат от 3.00 до 50.00 лева без ДДС.

В Благоевград живи дръвчета могат да бъдат закупени пред административната сграда на ЮЗДП на ул. „Зора” № 18. Жителите на Гоце Делчев и региона могат да направят заявка за доставка в държавното горско стопанство в града. В София гражданите имат възможност да изберат контейнерна елхичка на ул. „Антим І” № 17, както и в горския разсадник в с. Локорско.

Физически лица и фирми, които желаят да закупят коледни елхи от ЮЗДП, могат да получат допълнителна информация на тел. 0887 783 604 – инж. Росица Хаджиева.

Related posts

Група“ Пчелички“ от филиал Крупник на ДГ „Радост“ пресъздадоха празника Стефановден

Дани Тренчева

Безпрецедентни мерки в приют за безстопанствени животни в Благоевград

admin

Учениците в Благоевград, Сандански, Кресна и Якоруда продължават с онлайн обучението

Дани Тренчева

Без новогодишна заря, но с празничен концерт с гости Десита и Иван Дяков, в Симитли посрещаме 2022 година

Дани Тренчева

Паметна изложба с фотографии на дългогодишния кореспондент на БТА Емил Михайлов ще бъде открита в Благоевград

23-годишен e със счупена челюст след побой в Благоевград

Дани Тренчева

Leave a Comment