23.02.2024
България Политика

Донев: Депутатите сочат с пръст служебното правителство, вместо да си вършат работата

Съболезнования към близките, приятелите и колегите на младши инспектор Петър Бъчваров. Българската държава ще направи необходимото, за да защити паметта на Петър и животите на българските мъже и жени, охраняващи нашата граница. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев на днешното заседание на Министерски съвет.

„Убийството на границата задейства лавина от версии, предположения, коментари, обвинения и прехвърляне на отговорност. Служебното правителство носи своята отговорност за разрешаване на нерешените кризи вече почти 100 дни. Толкова време мина от втори август – припомням, че обикновено 100 дни е време, което едно редовно правителство има привилегията да разполага с кредит на доверие. Служебното правителство нямаше това време даже и 100 секунди“, каза още той.

Според него политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата, смущавам с безпаметност: „Да сочиш с пръст служебното правителство, за да отклоняваш вниманието от основната задача – съставяне на правителство и приемане на неотложните закони, е неуважение към българските граждани.“

„Когато говорим за сигурността на българската граница, всъщност говорим за националната сигурност и суверенитет на българската държава. Всяка неточна дума срещу границата ни е изстрел срещу авторитета на България“, допълни Донев.

 

Служебните министри почетоха паметта на загиналия полицай с едноминутно мълчание в края на своето изявление.

Related posts

Още 6,4 млн. лева за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски общежития

Дани Тренчева

Задържан за домашно насилие се обеси в ареста

admin

Глоба от 3000 лева за Боян Расате постанови СГС

admin

Прогноза за времето – 10 декември 2021

Дани Тренчева

Двама пътни полицаи са задържани за приет подкуп

Дани Тренчева

Социолог: Над 50% от българите смятат, че ще правителството няма да изкара мандата

Leave a Comment