21.02.2024
Пулсът на Югозапада Хаджидимово

Дисциплина на населението в Хаджидимово: Ще глобяват за псуване на улицата

Нови закони коват в Хаджидимово. Те ще имат за цел да дисциплинират населението.

Целта е да се поддържа добрият тон при разговорите между съгражданите. Така например псувнята на улицата вече е забранена. Нарушителите ще бъдат глобявани, ако бъдат чути да се отпускат словесно по нечий адрес, предава NOVA.

Санкциите засега не са уточнени, но се очаква да има разлика в размера на глобата, която ще зависи от дължината на псувнята. В Хаджидимово за новия закон срещу псувните вече бавно се разчува. „Нещо чух по интернет страниците.

Проверихме, прочетохме – има нещо такова, но колко е вярно – не се знае. Тук се псува на всеки втори крак, като хванеш от кмета, стигнеш до козаря. Кметът псува най-много от всички, а е вкарал закона”, каза местен жител.

Въпросителни вече хората имат. Например: нарушение ли е, ако се псува от частен двор, но се чува надалеч. В градчето не са малко хората, които са пословични с езика си.

Обикновено това са мъже на средна възраст, които псуват на шега, често с псувни се и поздравяват. За Иван Сабахлъков има скрита причина и личен мотив за това псувните да станат наказуеми.

„Сигурно ни е такава управата, че ги псуват много и те вече в момента са се сепнали и дайте да спрем със закон да ни псуват. Ако някой човек е прекалил с алкохола, може да си псува колко си иска.

Нормални хора не съм виждал да псуват, но явно когато се опре до администрация, сигурно доста псувни събират в тая държава и затова в момента изглежда почнаха за тези псувни да се хващат, и тези политици и администратори почнаха да се смущават че псуват по техен адрес”, казва той.

Изправени до стената заради глобите, в Хаджидимово се готвят да маскират псувните си. Мъжете твърдо отричат варианта да псуват шепнешком, защото тогава ефект няма – нито на псуващия му олеква, нито псуваният се засяга.

Related posts

Американският университет и радио АУРА празнуват 30-годишен юбилей с фестивал в Благоевград

Благоевград посреща най-добрите боксьори на България

Дани Тренчева

Допълнителни противоепидемични мерки в община Гоце Делчев

Дани Тренчева

Младежите от проект „Моят глас има значение“ от Сандански взеха участие в Европейско младежко събитие в Страсбург

Дани Тренчева

Полицията в Благоевград търси собственика на изгубени пари

admin

ВАС: Новият шеф на съда в Сандански трябва да встъпи час по-скоро, иначе ще настъпят вреди

Leave a Comment