24.03.2023
България Политика

Десислава Атанасова: Ще бъдем опозиция, но сме готови на конструктивни разговори

През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив на подкрепата за партиите, които участваха пряко в него, заяви от парламентарната трибуна Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, цитирана от БНТ.

„Заради ниската избирателна активност настоящият парламент не разполага с достатъчно легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в създаване на скандали. Отсега е ясно, че каквото и да е мнозинството в 47-ото НС, то няма да бъде плод на силна обществена енергия, а ще бъде резултат от компромиси“, каза още тя.

Изрази надежда, че грешките, които са провалили последните два парламента, няма да се повторят и всички ще подходят със смирение към ситуацията в страната ни.

„В 47-ото НС ние ще бъдем опозиция на очертаващото се ляво-либерално мнозинство. Не възприемаме ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване на обществото. Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са прекалено големи и на тях може да се отговори само с разумни решения, обществено единение и политическо съгласие“.

Related posts

Опитаха да оперират жена във видинската болница заради счупване, без тя да има такова

Дани Тренчева

Антикорупционната комисия към парламента изслушва Сотир Цацаров

Дани Тренчева

Почитаме Св. мъченица Татяна Римска

Дани Тренчева

Застрашени хора, чакат спасителите в Карловско

admin

Христо Иванов: ГЕРБ не са партия, а кооперация за осигуряване на взаимна безнаказаност

Срокът за изплащане на пенсии и добавки може да бъде удължен

Leave a Comment