28.11.2023
България Политика

Десислава Атанасова: Ще бъдем опозиция, но сме готови на конструктивни разговори

През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив на подкрепата за партиите, които участваха пряко в него, заяви от парламентарната трибуна Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, цитирана от БНТ.

„Заради ниската избирателна активност настоящият парламент не разполага с достатъчно легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в създаване на скандали. Отсега е ясно, че каквото и да е мнозинството в 47-ото НС, то няма да бъде плод на силна обществена енергия, а ще бъде резултат от компромиси“, каза още тя.

Изрази надежда, че грешките, които са провалили последните два парламента, няма да се повторят и всички ще подходят със смирение към ситуацията в страната ни.

„В 47-ото НС ние ще бъдем опозиция на очертаващото се ляво-либерално мнозинство. Не възприемаме ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване на обществото. Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са прекалено големи и на тях може да се отговори само с разумни решения, обществено единение и политическо съгласие“.

Related posts

Опитът за съставяне на правителство с мандата на „Продължаваме промяната“ изглежда все по-обречен

admin

Медицински работници излязоха на протест за по-добри условия на труд

admin

Кацаров: Няма нужда от локдаун, мерките работят

Дани Тренчева

От 30 до 100 процента скачат адвокатските хонорари

admin

6 589 са новите случаи на коронавирусна инфекция, потвърдени у нас през последните 24 часа

Дани Тренчева

Десислава Атанасова скочи на „Промяната“: Пълен провал в публичните финанси!

admin

Leave a Comment