29.05.2024
България Политика

Десислава Атанасова: Ще бъдем опозиция, но сме готови на конструктивни разговори

През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив на подкрепата за партиите, които участваха пряко в него, заяви от парламентарната трибуна Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, цитирана от БНТ.

„Заради ниската избирателна активност настоящият парламент не разполага с достатъчно легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в създаване на скандали. Отсега е ясно, че каквото и да е мнозинството в 47-ото НС, то няма да бъде плод на силна обществена енергия, а ще бъде резултат от компромиси“, каза още тя.

Изрази надежда, че грешките, които са провалили последните два парламента, няма да се повторят и всички ще подходят със смирение към ситуацията в страната ни.

„В 47-ото НС ние ще бъдем опозиция на очертаващото се ляво-либерално мнозинство. Не възприемаме ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване на обществото. Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са прекалено големи и на тях може да се отговори само с разумни решения, обществено единение и политическо съгласие“.

Related posts

Двамата трафиканти, заловени след гонка с полицията остават в ареста

admin

Ивановден е!

Дани Тренчева

ДПС ще се яви самостоятелно на предстоящите избори

admin

Нова опасна мода сред подрастващите

admin

Депутатите приеха държавата да поеме оперативния контрол над нефтената рафинерия в Бургас

admin

Да помогнем на Никола, защото „който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”!

admin

Leave a Comment