05.10.2022
България Политика

Десислава Атанасова: Ще бъдем опозиция, но сме готови на конструктивни разговори

През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив на подкрепата за партиите, които участваха пряко в него, заяви от парламентарната трибуна Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, цитирана от БНТ.

„Заради ниската избирателна активност настоящият парламент не разполага с достатъчно легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в създаване на скандали. Отсега е ясно, че каквото и да е мнозинството в 47-ото НС, то няма да бъде плод на силна обществена енергия, а ще бъде резултат от компромиси“, каза още тя.

Изрази надежда, че грешките, които са провалили последните два парламента, няма да се повторят и всички ще подходят със смирение към ситуацията в страната ни.

„В 47-ото НС ние ще бъдем опозиция на очертаващото се ляво-либерално мнозинство. Не възприемаме ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване на обществото. Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са прекалено големи и на тях може да се отговори само с разумни решения, обществено единение и политическо съгласие“.

Related posts

Ще има ли COVID хапче скоро?

Дани Тренчева

142 автобусни превозвачи получиха 9, 3 млн. лв.

Дани Тренчева

Рашков: Борисов да каже коя е Мата Хари и да я разпитаме

Дани Тренчева

Мнозинството започва работа по създаването на комисия за промени в Конституцията

Дани Тренчева

Ето и кой автор се падна тази година на зрелостниците

Сретение Господне е!

Дани Тренчева

Leave a Comment